avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari

Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina vecinului meu care era luata in leasing si avea casco.In data de 8.12.2015 ne-a venit pe asociatia de locatari o instiintare prin care firma de asigurari da asociatia de locatari in judecata pentru daune.In eventualitate in care asociatia de locatarii castinga procesul aducand martorii care sa confirme ca a cazut de pe acoperisul balconului meu ,exista posibilitatea sa fiu data in judecata de catre firma de asigurari???????????
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:13, 5 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Acoperisurile sunt parti comune.
Doar daca ati aruncat zapada de pe balcon pe masina sunteti bun de plata.
ca sa isi recupereze paguba, va poate da in judecata.
aveati obligatia sa dati zapada de pe acoperis intrucat este balconul dvs , nu al asociatiei de proprietari.
a cazut pentru ca s-a incalzit afara ,nu am aruncat intentionat.
Cum putea sa cada zapada din balconul dvs? Zapada era pe acoperisul care acoperea si balconul dvs; acesta e proprietate comuna a asociatiei de proprietari si responsabilitatea ii apartine, conform legii.
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Nu ati precizat daca acopersul balconului dv face parte din partea comuna sau daca l-ati executat dv
Exista HCLM care obliga asociatiile de proprietari sa curete turturii si zapada de pe partile comune=acoperis,cai de acces
Se mai pune intrebarea daca masina vecinului era parcata in loc de parcare autorizat,pentru ca spatiile cu destinatia de parcare se dispun de catre autoritatile locale la distanta suficienta de imobilele de locuit,astfel incat vehiculele sa nu deranjeze cu zgomotul,gazele de esapament

Alte discuții în legătură

Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)