avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces pentru caderi de zapade de pe balcon in care este implicata si asociatia de locatari

Buna seara,am o intrebare la Dvs.Sa va spun despre ce este vorba.In urma cu 3 ani(16.12.2012) de pe balconul meu ,eu sunt la etajul 4 a cazut zapada pe masina vecinului meu care era luata in leasing si avea casco.In data de 8.12.2015 ne-a venit pe asociatia de locatari o instiintare prin care firma de asigurari da asociatia de locatari in judecata pentru daune.In eventualitate in care asociatia de locatarii castinga procesul aducand martorii care sa confirme ca a cazut de pe acoperisul balconului meu ,exista posibilitatea sa fiu data in judecata de catre firma de asigurari???????????
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:13, 5 Ianuarie 2016
Am vrut sa zic ca aveti dreptate, cum ziceam mai sus, conform legii. Dar, daca sunteti parte in proces, adica, citat, trebuie sa va aparati.

Altfel, ca urmare a delasarii iar nu a vinei, puteti fi bun de plata.
@vladulescu21

Urmati sfatul @ynocenttei
Mi-aduc aminte ca in urma cu 2-3 ani s-a mai discutat acest subiect. Nu stiu daca este aceeasi situatie.
Foarte important in toata aceasta poveste este locul in care a fost "parcata" masina.
La vremea respectiva, daca mi-aduc bine aminte, cineva mi-a relatat o asemenea intamplare. S-a ajuns in instanta. Masina, bengoasa de tot, asigurata de numa-numa, adica cel mai tare casco, omul cu influenta mare in targ, masina parcata aiurea, chiar la baza blocului, parcarea la 50 m... Din tencuiala blocului s-a desprins o bucata suficient de mare incat toata partea din spate (luneta??) a fost distrusa.
La proces au fost intrebati: unde ati parcat autoturismul? Pai sa vedeti.... Deci nu in parcare, nu? Pai nu in parcare...
Deci firma de asigurari nu vroia sa plateasca si a chemat in instanta as. prop. si acolo s-au lamurit lucrurile.

Pe de alta parte, si asociatiile de loc./prop. au datoria sa delimiteze acele locuri in care pot cadea tzurtzuri de gheata, zapada, tencuiala - se pun anunturi mari, in care se atentioneaza trecatorii, soferii, etc.

Eu am vazut in urma cu ceva ani, niste faze in Bucuresti, la Universitate. Pai erau niste tzurtzuri cam de 2 m. Culmea este ca chiar in zona de cadere erau niste oameni care incercau sa-si vanda niste carti... curata nesabuinta. Ce mai conta ca cineva era amendat sau bagat la puscarie?

Deci daca omul cu masina a parcato sub streasina si nu in parcare, sa-si traga ponoasele. Restul sunt povesti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarii auto cauzate de cadere de zapada acoperis balcon viomari viomari Buna sera, Am si eu o speta si va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce este de facut. Azi m-am trezit ca zapada de pe acoperisul balconului unui vecin de la ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea cui - zapada cazuta de pe bloc pe o masina nature nature Buna seara, sunt proprietarul unui apartament situat la et.3/3, in seara aceasta am fost anuntat ca o bucata de gheata/zapada ar fi cazut pe masina unui ... (vezi toată discuția)