Locuiesc aici de 36 ani, initial au fost locuinte de serviciu care mai apoi au fost vandute impreuna cu pivnitele si camarile de lemne, incazirea era pe acea vreme cu combustibil solid. Inainte de a ma muta aici primii locatari si-au amenajat un pic de gradina care nu a deranjat pe nimeni. As dori sa stiu daca exista lege privind cresterea/intretinerea animalelor si nu ma refer la animale de companie gen caini, pisici in curtea unui bloc.
Buna seara,
Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 6 apartamente, in zona B a orasului. De bloc apartine si o curte comuna unde sunt amplasate camari pentru lemne ,doua pivnite, doua garaje restul terenului fiind utilizat ca gradina cu pomi, flori si cateva straturi de zarzavat . Proprietarul unui apartament vrea sa-l inchirieze unei familii care detine cal si caruta. Poate sa aduca in curtea blocului calul? ar amenaja unul din garaje pe post de grajd situat la 1-2 metri de camara unei vecine respectiv camara mea! Blocul cu terenul aferent este situat intre doua strazi paralele, aproape de centrul orasului , nu la periferie.
Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat. Sotia unui coleg care nu a fost angajata a avut un depozit la o banca(fond constituit co ocazia solicitarii unui imprumut) in jur de 700 lei pe care l-a retras in 2008 dupa achitarea imprumutului.Acum a primit decizie de impunere pentru suma de aprox.600 lei pentru dividende pe le-a primit in 2008 in suma de 22 lei,doamna nu a avut nici un alt venit fiind coasigurat dupa sotul ei angajat. Este corect si legal sa i se considere venitul minim pe economie pentru 22 lei , la care s-au adaugat si penalitati pentru intarziere? Va multumesc pentru ajutor.
Ori injura, tranteste usile, ori nu vorbim zile intregi eventual strictul necesar. Cu ani in urma a taiat o parte din hainele si jucariile copiilor. Copiii pot fi citati ca martori?
Buna ziua, as avea doua intrebari si anume:
1. in caz de divort pot solicita evacuarea sotului din locuinta comuna pana la impartirea de bunuri pe motiv de agresare psihica?
2. Am o jumatate de imobil mostenire de la parinti, acesta se imparte cu sotul. Care este modalitatea de a pune respectivul imobilul pe numele copiilor majori? Va multumesc.