avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi locatari

Buna seara,
Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 6 apartamente, in zona B a orasului. De bloc apartine si o curte comuna unde sunt amplasate camari pentru lemne ,doua pivnite, doua garaje restul terenului fiind utilizat ca gradina cu pomi, flori si cateva straturi de zarzavat . Proprietarul unui apartament vrea sa-l inchirieze unei familii care detine cal si caruta. Poate sa aduca in curtea blocului calul? ar amenaja unul din garaje pe post de grajd situat la 1-2 metri de camara unei vecine respectiv camara mea! Blocul cu terenul aferent este situat intre doua strazi paralele, aproape de centrul orasului , nu la periferie.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
rodicaangela, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodicaangela , utilizator 20:16, 12 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza carui temei legal, daca ziceti ca e curte proprietate comuna, poate acel proprietar sa inchirieze ceva de acolo ? Eu unul nu stiu. Nici celelalte "acareturi", garaje, zarzavaturi, pivnite, camari etc. nu sunt legale. Daca pe dvs. va deranjeaza doar calul, e doar problema dvs.
Locuiesc aici de 36 ani, initial au fost locuinte de serviciu care mai apoi au fost vandute impreuna cu pivnitele si camarile de lemne, incazirea era pe acea vreme cu combustibil solid. Inainte de a ma muta aici primii locatari si-au amenajat un pic de gradina care nu a deranjat pe nimeni. As dori sa stiu daca exista lege privind cresterea/intretinerea animalelor si nu ma refer la animale de companie gen caini, pisici in curtea unui bloc.
Nu exista o astfel de lege. Exista doar HCL-uri (hotariri de consilii locale) in unele localitati, referitor la animalele din condominiu.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
latka, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Utilizare teren mamazzz mamazzz Buna ziua, locuiesc intr-un bloc construit nou, la periferia orasului. In spatele blocului este o groapa de gunoi care arata foarte urat, asa ca m-am apucat ... (vezi toată discuția)
Teren,curte a blocului ili47 ili47 Suntem norocosi ,locuim in bloc cu 8 apatamente ,4 cu o camera +4 cu doua camere.In jurul bloclui este teren de 375mp !,gard ,poarta de fier realizat inca in ... (vezi toată discuția)