avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate andreeamares

Activitate andreeamares

Multumesc.
Buna seara,
Am si eu o nelamurire referitoare la trecerea la impozitarea pe profit.
In calculul cifrei de afaceri pe 2014 (baza de calcul pt impozitarea pe profit/micro pe venit) intra si facturile neincasate emise in 2014?

Diferenta intre sub pragul de 65.000E (fara tva) si peste 65.000E o fac 3 facturi emise in 2014, care vor fi incasate in 2015.

Multumesc
Buna ziua,
O factura cu data de 12.06, neincasata pana pe 2 septembrie, tva-ul se plateste in septembrie (se ia tva-ul in calcul in situatia pe august) sau in octombrie (se ia tva-ul in considerare in situatia pe septembrie) ?

Multumesc
Buna seara,
Am si eu cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea contractelor pentru un srl mic aflat la inceput.

Daca se semneaza un contract cu o alta firma, acea firma ii da un numar, numar ce este trecut pe contract (de ex. contract de prestari servicii nr. 99/06.08.2013).
Eu la mine in firma cum il inregistrez? Nr. 1 sau nr 99? Apoi in facturi cum ma refer la el, "conform contractului nr. 99/06.08.2013" sau "conform contractului nr. 1/06.08.2013"?

Daca am mai multe tipuri de contracte, de ex. de creditare societate, de prestari servicii, de transport, de inchiriere, le inregistrez separat, fiind de tipuri diferite, sau impreuna (si dau nr consecutive).
De ex. trebuie sa fac doar 3 contracte, 2 de creditare si 1 de inchirere. Ce nr le dau: contract de creditare societate nr. 1, contract de inchiriere nr 2, contract de creditare nr 3 (aceasta fiind ordinea lor calendaristica)? Sau contract de creditare societate nr. 1, contract de inchiriere nr 2, contract de creditare nr 2?

Ce tipuri de documente se inregistreaza in registrul intrari/iesiri? Aveti vreun link cu o lista, in acest sens? In cat timp se inregistreaza aceste documente in registru?

Daca gresesc aceasta numerotare, nu o fac in ordine, nu o fac cum trebuie (din necunostinta), ce risc?

Multumesc pentru timpul acordat
Buna seara.
Am si eu o nelamurire...
Se da urmatoarea situatie:
O factura a unei persoane juridice este platita de catre o persoana fizica (fara legatura cu firma), cu un card. Cardul este al persoanei fizice.
Societatea poate da valoarea facturii, platita din casierie, persoanei fizice?
Se intocmeste vreun act sau se dau propriu-zis banii din casierie?

Multumesc :)