avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura persoana juridica achitata cu card de persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura persoana juridica achitata cu card de persoana fizica

Buna seara.
Am si eu o nelamurire...
Se da urmatoarea situatie:
O factura a unei persoane juridice este platita de catre o persoana fizica (fara legatura cu firma), cu un card. Cardul este al persoanei fizice.
Societatea poate da valoarea facturii, platita din casierie, persoanei fizice?
Se intocmeste vreun act sau se dau propriu-zis banii din casierie?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:54, 6 Mai 2012
Se emite o dispozitie de plata
Anexati la dispozitia de plata chitanta emisa de bancomat si inregistrati plata facuta de acesta furnizorului in cont 401. Dispozitia o emiteti pe numele persoanei fizice.
Facturii ii dati valoare inregistrand in contabilitate ceea ce ati achizitionat de la furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ff pe firma achitata cu card apartinand unei pers fizice ContSters22096 ContSters22096 as dori sa stiu daca este posibila si in regula urmatoarea situate: - o ff eliberata unei SC a fost achitata cu cardul unei pers fizice. este ok? (vezi toată discuția)
Plata cu card magdabarbu magdabarbu Administratorul firmei a platit cu cardul personal 2 facturi de la furnizori si raman in contabilitate cu sold ca si cand ar fi fost neachitate.In extrasul de ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)