avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata cu card
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata cu card

Administratorul firmei a platit cu cardul personal 2 facturi de la furnizori si raman in contabilitate cu sold ca si cand ar fi fost neachitate.In extrasul de cont de la banca,in contul firmei, nu s-a facut nici un virament,nu-mi apare nimic in acest sens.Ce solutii am in acest moment(facturile sunt din luna iunie),ca sa nu-mi apara in balanta 401 cu sold?
Cel mai recent răspuns: magdabarbu , utilizator 11:03, 30 Octombrie 2011
multumesc pt raspuns,am sa incerc sa iau legatura cu furnizorii,sa vedem daca imi mai elibereaza acum chitante
Cum sa va elibereze doamna chitante?:slap: E cam dimineata, dar zambesc.:D Daca banii au intrat in contul lor bancar , se presupune ca deja au inregistrat o incasare in societate. Daca va emit si chitanta inseamna ca isi dubleaza incasarea respectiva si nu cred ca au acest interes, numai daca nu isi dau seama ce fac. Ar fi singura explicatie.
Daca plata a fost facuta cu cardul, la factura trebuie sa aveti anexata chitanta emisa de aparatul POS. Pe aceasta chitanta este trecut numele celui care detine cardul.
Daca acesta nu este al firmei, ci al administratorului, considerati ca plata a fost facuta catre furnizorii respectivi in baza unui decont de cheltuieli (la care anexati acele chitante).
Suma o platiti din caserie catre asociat pe baza decontului de cheltuieli (daca exista avansuri anterioare puteti considera decontul de cheltuieli ca o justificare a acestora).
ma bucur ca v-am facut sa zambiti

COPIAT MESAJUL CONSECUTIV DE CATRE MODERATOR

pai tocmai asta era problema,ca nu am gasit nici chitanta emisa de epos,la fel i-am cerut si eu si a zis ca nu o mai are.
administratorul e cam tanar(are 23 de ani) si e cam zapacit(cu capul in nori),cum e firesc la varsta asta

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card personal al administratorului FIGAN2FIGAN FIGAN2FIGAN S-au platit mai multe facturi la furnizori cu cardul personal al administratorului. Cum pot face inregistrarea in contabilitate corect? dar nu am extras . Ce ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Chitanta neinregistrata in registrul de casa Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta> Administratorul unei societati a emis chitanta de incasare pentru o factura de vanzare in noiembrie ... (vezi toată discuția)