avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Platile mai multor facturi la furnizori, cu un card personal al administratorului

S-au platit mai multe facturi la furnizori cu cardul personal al administratorului. Cum pot face inregistrarea in contabilitate corect? dar nu am extras . Ce fel de chitanta emit? daca vreau sa o inregistrez prin casa?(ca prin banca nu am extras).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: FIGAN2FIGAN , utilizator 08:46, 4 Iulie 2011
Furnizorul trebuie sa va emita o chitanta ca ati platit cash,(cu card).
Apoi faceti un contract de creditare firma,aport numerar de catre administrator,cu anumita suma pentru a plati furnizori,pe baza unei dispoziti de incasare inregistrati bani in ct.5311,iar plata furnizorilor o faceti pe baza chitantei emisa de furnizor.
multumesc mult
problema este ca furnizorii sunt companii aerine , si vine doar factura cu mentiunea "plata on-line" sau plata prin card bancar...deci chitanta emisa de furnizor...nu prea are cum sa-mi dea...
D-na @iulia53: cred ca plata furnizorului nu se poate face prin casierie avand in vedere ca banii i se vor da administratorului. Eu zic ca trebuie folosit si contul 542 in aceasta situatie.

Dupa parerea mea platile prin cardul personal sunt ca si cum ar plati ceva din buzunarul lui iar dvs i-ati deconta-o.
Presupun este vorba de bilete de avion: faceti un decont de cheltuieli (624/625 = 542 sau 624/625=401 si 401=542) dupa care platit administratorului din casierie (542 = 5311/5314).
De obicei apar pe facturi ultimele 4 cifre din seria cardului, acest lucru va fi dovada dvs ca s-a platit cu card personal. Daca nu apare, rugati-l pe dl administrator sa va dea extrasul de cont din data in care s-a operat respectiva plata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Cs B, Contabil
Aveti dreptate @c_barta cu decontul si avans trezorerie pt. decontare si plata furnizorului,dar faptul ca administratorul plateste cu cardul este alta problema,depinde daca este angajat al firmei(va avea delegatie) sau isi face decont simplu de administrator a cheltuielilor ocazionate.

Alte discuții în legătură

Plata cu card magdabarbu magdabarbu Administratorul firmei a platit cu cardul personal 2 facturi de la furnizori si raman in contabilitate cu sold ca si cand ar fi fost neachitate.In extrasul de ... (vezi toată discuția)
Solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu sunt bani in casa MIHAELAJURGEA MIHAELAJURGEA Cat de gresita este inregistrarea platii facturilor prin inregistrarea 401 = 462 , avand in vedere ca societatea nu dispune de bani in (registrul) casa sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)