avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

solutie privind decontarea facturilor atunci cand nu sunt bani in casa

Cat de gresita este inregistrarea platii facturilor prin inregistrarea 401 = 462 , avand in vedere ca societatea nu dispune de bani in (registrul) casa sau societatea este nou infiintata a facut achizitii de la furnizor dar nu are inca formulare cu regim special . Este neaparat necesar sa se taie chitanta reprezentand aport patron (creditare firma) si apoi plata furnizorului sau se accepta si inregistrarea facuta mai sus avand la baza deconturi de cheltuieli pentru operatia respectiva. In cazul in care este gresit cum se sanctioneaza?
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 08:44, 11 Iulie 2006
Incercati 401=4551
nu se accepta de catre garda financiara aceasta inregistrare , ei solicita chitanta cu creditare firma (5311=4551) si abia apoi plata furnizorului 401=5311, Neavand chitantier sau chitanta libera (intre timp au fost incasate facturi )in momentul in care apar facturi de furnizori achitate de catre patron am optat pentru inreg 401=462 anexand un decont de cheltuieli urmand ca atunci cand va fi disponibil in casa sa restitui banii patronului cu disp de plata .Doar ca nu am primit nici o lamurire de la alti colegi economisti sau contabili daca organele de control accepta sau nu aceasta inregistrare si daca se aplica amenda pentru folosirea ei.
Poate sa depuna asociatul in casa suma necesara, numai cu dispozitie de incasare(fara chitanta), care nu are regim special, si de acolo face plata, pe baza chitantei emisa de furnizor.( 5311= 4551, si 401=5311).
Sau depune banii in cont si plateste cu ordin de plata.
imi pare rau dar nu se mai accepta dispozitia de incasare pentru aport patron de mai bine de 2 ani este NEAPARAT necesar sa se taie chitanta pentru aceasta . Garda financiara da amenzi mari daca nu se intocmeste chitanta.
In Ordinul 425/1998, la Dispozitia de plata/incasare se preciza intradevar ca " In cazul folosirii ca dispozitie de incasare, casierul trebuie sa emita si chitanta (cod 14-4-1)"
In ordinul 1850/14.12.2004, care il abroga pe 425, aceasta mentiune nu mai este facuta, deci chitanta nu mai este obligatorie.
Garda financiara nu mai are motiv sa dea amenzi in aceste cazuri, doar daca gaseste un patron mai slab de inger.

Alte discuții în legătură

Inregistrare chitante rodia rodia Cum se pot inregistra chitantele care nu au fost inregistrate in ziua platii in registrul de casa?Primesc chitante din luna iulie in luna august care nu apar ... (vezi toată discuția)
Deconturi de cheltuiala grecuanamaria grecuanamaria ma puteti ajuta cu privire la inreg dec de cheltuiala? care sunt inregistrarile care se fac? va multumesc (vezi toată discuția)
Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)