Cum se pot inregistra chitantele care nu au fost inregistrate in ziua platii in registrul de casa?Primesc chitante din luna iulie in luna august care nu apar in registrul de casa din iulie iar administratorul spune ca a uitat de ele si nu mai reface registrul.Este vorba despre plati facute la furnizori.M-am gandit la un decont de cheltuieli si sa inregistrez 401=462 iar apoi in casa din august dispozitie de plata pentru decontul de cheltuieli 462=5311 dar nu stiu cat este de corect.
Ce ma sfatuiti pentru a inregistra aceste chitante avand in vedere ca facturile au fost inregistrate in luna iulie?
Intocmiti un registru nou cu toate chitantele si platile la zi ,pentru ca daca va vine vreun control ,seful o sa dea vina pe dvs. ca nu le-ati inregistrat , iar de acum incolo faceti si dosar cu chitantele numerotate - nr.2-------------------------------------100,sau cate va incap intr-un dosar , si apoi o sa va mult mai usor sa le inregistrati in registru si scrieti si luna pe registru.
Informati in scris administratorul despre obligatia inregistrarii cronologice a actelor contabile si a riscului nedepunerii acestora in timp util.Decizia intarzierii actelor ii va apartine precum si obligatia platii amenzii.Garda financiara este f."Vigilenta" cu acest tip de inregistrari, incat nici nu sta la discutii privind amenda.
In luna august faceti un decont de cheltuieli cu totalul chitantelor si o DP cu aceeasi valoare.
Se foloseste contul 542 nu 462
Avem: 542xx=5311
401xx=542
Se presupune ca facturile sunt inreg.separat in jurnalul de cumparari pe luna iulie sau august, in fct.de data facturii.
%=401
?xx
4426
Cel mai corect este cum spune Ilie Stanica (corbalb); astfel se respecta principiul cronologiei.
Si daca stam sa ne gandim evenimentele chiar asa s-au intamplat: patronul a cumparat cu proprii bani produse, servicii, etc. si contabilitatea trebuie sa evidentieze acest lucru.
Depunere numerar
magnectical
Buna ziua.
Am o situatie de genul: patronul, care este si asociat si salariat plateste cu numerar (din buzunarul ) lui ,cu foaie de varsamant o factura care ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.