avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general depunere numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

depunere numerar

Buna ziua.
Am o situatie de genul: patronul, care este si asociat si salariat plateste cu numerar (din buzunarul ) lui ,cu foaie de varsamant o factura care apartine societatii.Inregistrarile contabile sunt:
542=5311 si 401=542 cu decont de cheltuieli sau e mai corect sa folosesc contul 462 adica 462=5311 cu disp.de plata??Multumesc.
Cel mai recent răspuns: magnectical , utilizator 16:20, 1 Septembrie 2011
Buna ziua,
Consider ca dispozitia de plata este potrivita pentru acest caz...
Cu stima,
;)
Decontul de cheltuieli este document justificativ pentru chetuielile efectuate in numele societatii iar dispozitia de plata este documentul justificativ pentru scoaterea de numerar din casierie. In cazul dvs se folosesc amandoua:
- decont de cheltuieli pt inregistrarea 6xx = 542 (sau 401 = 542)
- DP 542 = 5311 pt plata banilor din casierie
Va multumesc pentru raspunsuri.O zi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platita factura firma din buzunarul personal al patronului Serbanstefan21 Serbanstefan21 una ziua, patronul firmei a platit o factura din buzunarul personal si as dori sa mi spune ti daca este corect cum am inreg: am inreg factura ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Deconturi de cheltuiala grecuanamaria grecuanamaria ma puteti ajuta cu privire la inreg dec de cheltuiala? care sunt inregistrarile care se fac? va multumesc (vezi toată discuția)