avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta neinregistrata in registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta neinregistrata in registrul de casa

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta>
Administratorul unei societati a emis chitanta de incasare pentru o factura de vanzare in noiembrie 2011 dar nu a inregistrat-o in registrul de casa. S-a depus bilant la 2011 fara a fi inregistrata acea incasare. Cum se poate regla aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 21:10, 20 Februarie 2013
Daca se efectua inventarierea casieriei si se verificau cotoarele chitantierelor, sigur s-ar fi descoperit aceasta eroare. Dar cum inventarele se fac numai "pe hartie" si soldul din casa este intotdeauna egal cu cel din balanta, cam astea-s urmarile.

Neinregistrarea chitantei implica si sold debitor in contul 411 pentru acel client, in acest moment.
in realitate (la inventar) fiind sold zero la client, merge acum, la 31.12.2012, 6588=411, fara alte complicatii.
Liviu... :O? E o gluma, banuiesc.

Stii care-s amenzile pentru neinregistrarea incasarilor pe baza de chitanta?
Dar, totusi, daca acum am descoperit situatia cum se mai poate regla? Societatea nu avea nici un salariat ci doar unic asociat care era si administratorul . Nu a facut inventar. Eu am preluat acum si am descoperit neregula, pornind de faprt de la soldul lui 4111, am trimis extras de cont la inventarierea anuala si nu s-a confirmat. Acum cum sa fac? Eu cred ca trebuie sa inregistreze totusi chitanta dar cu ce data?
atunci inregistrati chitanta la 31.12.2012... si sa puna banii din buzunar, sa iasa "casa".

Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Am un sold foarte mare la registrul de casă pentru luna septembrie. aș vrea sa ma duc cu ridicările de numerar din bancă din septembrie pe luna octombrie, pot să fac acest lucru? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am in luna septembrie un sold foarte mare la registru de casa. As vrea sa ma duc cu ridicarile de numerar din banca in luna septembrie pe luna ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)