avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am un sold foarte mare la registrul de casă pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am un sold foarte mare la registrul de casă pentru luna septembrie. Aș vrea sa ma duc cu ridicările de numerar din bancă din septembrie pe luna octombrie, pot să fac acest lucru?

Buna ziua,

Am in luna septembrie un sold foarte mare la registru de casa. As vrea sa ma duc cu ridicarile de numerar din banca in luna septembrie pe luna octombrie. As putea sa fac acest lucru?...nu stiu cat de ok este...oricum o sa am sold mare iar la casa in luna octombrie dar nu vreau sold in luna septembrie ca trebuie sa scot o balanta
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 18:21, 17 Decembrie 2018
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Treceti cu nota contabila pe 473 mare parte din soldul casei, daca nu exista fizic si in seif banii respectivi: 473 = 5311 cu explicatia de sume de clarificat.Probabil sunt ceva dividende ridicate in avans pe acolo.

Deci nota ar fi 473 = 5311 la septembrie, astfel incat soldul lui 5311 sa coincida cu suma existenta in seiful firmei

O alta varianta ar fi sa platiti avansuri spre decontare in baza unor dispozitii de plata, pe numele salariatilor ptr 5000 lei de persoana/zi,pana ajungeti la concurenta sumei reale din casa. Asta bineinteles trebuie sa aibe legatura cu operatiile reale la septembrie (in fond cineva identificabil din cadrul firmei a ridicat sume in folosul activitatii )

In octombrie, emiteti dispozitie de incasare si specificati la explicatii, restituire avans decontare neutilizat.

Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu invatati oamenii sa faca prostii! Este absolut ilegal sfatul si ar fi fost bine pentru dvs. sa nu il postati public! Daca dna, a facut ridicari in septembrie trebuia sa se gandeasca la actiunile ei, pentru ca societatea este o persoana juridica si nu se aplica proverbul romanesc "eu te-am facut, eu te omor". Nu se poate face nimic pentru luna septembrie, luna inchisa si raportata.
a scris:
Nu se poate face nimic pentru luna septembrie, luna inchisa si raportata.

Luna inchisa si raportata? Wow! Ce anume este raportat si unde, legat de speta (5311, 473, 542)? Chiar sunt foooarte curios. Banuiesc ca va puteti argumenta afirmatiile, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Constantin Vera a scris:

In octombrie, emiteti dispozitie de incasare si specificati la explicatii, restituire avans decontare neutilizat.

Orice incasare in casierie se efectueaza cu chitanta, nu cu dispozitie. Dispozitia, asa cum ii spune numele, este o dispozitie data când nu există alte documente prin care se dispune încasarea (avize de plată, somaţii de plată etc.).

Ordin 2634/2015:

Chitanţa şi chitanţa pentru operaţiuni în valută sunt documente justificative de înregistrare în registrul de casă/registrul de casă în valută şi în contabilitate a încasărilor şi plăţilor efectuate în numerar (lei/valută), precum şi a depunerilor de sume la casieria entităţii.
Chitanţa şi chitanţa pentru operaţiuni în valută sunt documente justificative de înregistrare în registrul de casă/registrul de casă în valută şi în contabilitate a încasărilor şi plăţilor efectuate în numerar (lei/valută), precum şi a depunerilor de sume la casieria entităţii.
În condiţiile în care sumele înscrise în chitanţă sunt aferente livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii scutite fără drept de deducere conform prevederilor din Codul fiscal, formularul de chitanţă este documentul justificativ care stă la baza înregistrării veniturilor în contabilitate.
În condiţiile utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, în conformitate cu prevederile legale, documentul în baza căruia se înregistrează în contabilitate veniturile aferente încasărilor zilnice este Raportul fiscal de închidere zilnică, respectiv Registrul special întocmit în condiţiile defectării aparatelor de marcat electronice fiscale.
Se întocmeşte pentru fiecare sumă încasată, de către casierul entităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ionela11 a scris:

Buna ziua,

Am in luna septembrie un sold foarte mare la registru de casa. As vrea sa ma duc cu ridicarile de numerar din banca in luna septembrie pe luna octombrie. As putea sa fac acest lucru?...nu stiu cat de ok este...oricum o sa am sold mare iar la casa in luna octombrie dar nu vreau sold in luna septembrie ca trebuie sa scot o balanta

Normal ca nu e in regula. Eu nu as face asa ceva:

Legea 82/1991:
Art. 6. - (1) Orice operaţiune economico-financiară efectuată se consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitate angajează răspunderea persoanelor care le-au întocmit, vizat şi aprobat, precum şi a celor care le-au înregistrat în contabilitate, după caz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)