avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate Voli55

Activitate Voli55

In cazul in care unitatea refuza sa tina seama de art.2 pentru personalul numit, cum ar trebuie sa procedez. Ce sase sa obtin aplicarea acestui art. am?
multumesc mult.
Va rog foarte mult, raspundeti-mi la intrebarea: persoana careia i se trasforma postul in functie publica, dupa ce s a recunoscut ca indeplineste conditiile si are o vechime pe post de peste 12 ani este considerat "nou incadrat sau promovat" si se plica art 13 din legea 283 sau li se plica doar art 2Art. 2"
In anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.

care include si personal numit, incadat...
art.13 include doar nou-incadrat si promovat, art 2 include nou incadrat, numit, incadrat, NU ESTE O DIFERENTA? La trasnsformarea pstului nu se tine seama doar de art 2????
Incadrarea si salarizarea s-au facut in conformitate cu L188/199, L284/2010 si L283/2011.
Exact aici vad si eu problema. Daca poate cineva sa ne lamureasca. Dupa transformarea postului, cu recunoastrea vechimii in specialitatea studiilor, cu recunoasterea faptului ca postul indeplinea conditiile de functie publica, te poate considera nou incadrat / promovat sau, de fapt ne incadram doar la art2 din Legea 283/2011??? Ajutor!!!
Detaliati ce vreiti sa ziceti. Mi s-a transformat postul contractual in functie publica, in aprilie2012, cu toate aprobarile legale, iar salarizarea s-a facut, conform deciziei primite, in baza Legii FP si Legii 284/2010. Astept alte date si aprecieri, sugestii...
O zi buna de tot si racoroasa!
Răspuns la discuția promovare in grad 2012
"Legea 283/2011 privind aprobarea OUG 80/2010 pentru completarea art. 11 din OUG 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar
Art. 13
(1) Pentru functionarii publici care se transfera, sunt redistribuiti din corpul functionarilor publici sau sunt reintegrati in functie, potrivit legii, in cursul anului 2012, la stabilirea salariului va fi avuta in vedere treapta de salarizare detinuta anterior.
(2) In cazul functionarilor publici nou-incadrati sau promovati, nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare este cel corespunzator treptei 3 de salarizare utilizate in anul 2010".


Intrebarilre mea pentru cele afirmate mai sus de alt utilizator:
1. incadrarea salariala a functionarului public numit prin transformarea postului contractual in functie publica intra la acest art 13 (2)? Este nou-incadrat sau promovat? Daca i s-au recunoscut studiile, vechimea in specialitatea studiilor...este nou-incadrat? Nou incadrat nu este echivalent cu...debutant
2.cum se armonizeaza urmatorul fapt:fise ale postului identice, vechime in specialitatea studiilor identica, studii identice, incadrare functie identica si....salarizare diferita. Nu contrazice prea multe principii de drept, constitutionale si nu cumva se tine seama doar de litera nu si de spiritul legii? E ceva care ori imi scapa mie, ori...spuneti dv ce este.
3. unii sunt avantajati ca au fost incadrati intr-un an si altii sunt dezavantajati ca au fost incadrati in alt an? Cum se poate uniformiza incadrarile astfel incat la obligatii egale sa ai drepturi egale? Se subintelege indeplinirea conditiile de studii, vechie.
Multumesc mult. O seara buna!
"Si nu exista trepte de salarizare in care sa avansati.... dupa 3 ani petrecuti in gradul profesional respectiv puteti beneficia de promovare".

"daca acum sunt incadrata „consilier expert, grad profesional superior, clasa de salarizare 83, coeficient de ierarhizare 7,58", cand si la ce grad profesional pot promova?
De acord cu toate cele sustinute de dv. Dar....cum facem? Trebuie sa gasim exact articolele din lege cu care sa sustinem....dreptatea. De altfel, poate ca suntem cazuri izolate, ca transformarile posturilor contractuale in functii publice s-au realizat cu mentinerea sau cresterea salariului. Stiti cumva opinia ANFP pe acesta tema?
De acord cu faptul ca sunt functionarii publici salarizati dupa legislatia specifica functionarilor publici. Studiile si vechimea in specialitatea studiilor cred ca permitea maca mentinerea salariului detinut inainte. Astfel, am fost incadrata in funcție publică de excuție „consilie expert, grad profesional superior, clasa de salarizare 83, coeficient de ierarhizare 7,58 ” și mi s-au stabilit drepturile salariale, în conformitate cu OG 37/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea 283/2011, având ca bază de calcul cuantumul aferent treptei 3 de salarizare aflat în plată la 31.12.2009 (diminuat cu 25% în 03.07.2010 și majorat cu 15% din 01.01.2011) din care a rezultat un salariu mai mic decât cel avut înainte de această numire.
Menționez că am o vechime totală în muncă de 32 de ani și cel puțin 12 ani vechime în specialitatea studiilor.


Nu am reusit nici macar sa-mi mentin salariul dinainte. Spuneti-mi daca ati mai primit un sfat care ne poate ajuta. Multumesc mult. o zi buna!