avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare functionar public dupa transformare post
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare functionar public dupa transformare post

In urma trasformarii postului de salariat contractual, in aprilie 2012, in functie publica, am pierdut la salariu prin incadrarea in treapta 3 de salarizare. Intrebarea mea este daca nu era corect sa se mentina salariul avut anterior si, daca nu, dupa cat timp pot trece intr-o treapta superioara de salarizare. Nu este o contradictie intre legea 284, care elimina treptele de salarizare, si legea 283/2011 care vorbeste iar de trepte? Dati-mi, va rog, un sfat, ce trebuie sa fac pentru a recupera pierderea la salariu. Consider ca nu este corect ca o astfel de transformare, in urma careia mi-au crescut obligatiile de serviciu, sa fie insotita de scaderea salariului. Mentionez ca am lucrat la aceeasi unitate si inainte. va doresc spor in toate si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: jaguarxkr , utilizator 11:27, 27 Iulie 2012
din pacate nu aveti ce face. odata transformat postul in functie publica vi se raporteaza salariul la o alta grila de salarizare, aplicabila functionarilor publici, mai precis similar in plata cu functii similare potrivit categoriei clasei si gradului profesional atribuit.
daca va doriti un salariu diferit, aveti posibilitatea de a ocupa un alt post de natura contractuala, prin concurs (daca tot in sistemul public vreti sa lucrati).
Si nu exista trepte de salarizare in care sa avansati.... dupa 3 ani petrecuti in gradul profesional respectiv puteti beneficia de promovare.
Nu considerati ca transformarea postului de personal contractul in functionar public se putea face si cu mentinerea salariului sau cu corelarea lui cu noua grila astfel incat sa nu pierd? Nu exista nici o solutie? Cred ca e doar vorba de mult subiectivism in aplicarea legii. Ca se poate dar ...trebuie sa se vrea. Va multumesc pentru raspuns si va doresc o zi buna.
nu are nici o legatura cu subiectivismul. asta este legea. functionarii publici sunt salarizati diferit de personalul contractual. cand se constata ca persoana indeplineste prerogative de putere publica atunci i se transforma postul in functie publica si i se aplica legislatia specifica functiionarilor publici. asta e tot.
De acord cu faptul ca sunt functionarii publici salarizati dupa legislatia specifica functionarilor publici. Studiile si vechimea in specialitatea studiilor cred ca permitea maca mentinerea salariului detinut inainte. Astfel, am fost incadrata in funcție publică de excuție „consilie expert, grad profesional superior, clasa de salarizare 83, coeficient de ierarhizare 7,58 ” și mi s-au stabilit drepturile salariale, în conformitate cu OG 37/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea 283/2011, având ca bază de calcul cuantumul aferent treptei 3 de salarizare aflat în plată la 31.12.2009 (diminuat cu 25% în 03.07.2010 și majorat cu 15% din 01.01.2011) din care a rezultat un salariu mai mic decât cel avut înainte de această numire.
Menționez că am o vechime totală în muncă de 32 de ani și cel puțin 12 ani vechime în specialitatea studiilor.


Alte discuții în legătură

Salariu diminuat dupa trecerea pe functie publica, principii de drept incalcate Voli55 Voli55 Din personal civil contractual, în baza prevedererilor art.111 alin (3) și art. 62 alin (4) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad 2012 nicoleta3372 nicoleta3372 Buna ziua! Sunt functionar public,iar in iunie 2012,am promovat in grad,in functia publica de executie de inspector Grd.superior,Gradatie 5,clasa de ... (vezi toată discuția)