avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate nelu2

Activitate nelu2

Paguba materiala trebuie dovedita ceea ce este foarte greu in cazul firmelor respective intrucat banuiesc ca soferii cu pricina nu au in gestiune anumiti litrii sau tone de benzina care trebuie sa corespunda atat la intrare cat si la iesire in cazul in care s-ar face un inventar. Deasemenea ar putea exista pierderi de benzina fapt care pagubele respective s-ar incadra in riscul normal de serviciu intr-un anumit procentaj stabilit de regulamnetul intern sau contractul cu firma, procentaj care ar insuma chiar litrii de benzina pe care ii 'fura' domnul sofer.
dar pana la urma omul pare a fi competent din punct de vedere profesional doar ca va deranjeaza ca fura benzina. atunci mergeti pe partea penala insa furtul trebuie dovedit.
La celalalt angajator in ce fel de proces este? Care sunt motivele? Daca este in penal pentru furt, atunci faceti si dumneavoastra o plangere care se pot cumula.
Ia uite domne: povestea 'un sofer, doua firme, un site si o droaie de avocati...':magic:
ba poate presta la ambele firme, in acelas timp, atata timp cat isi poate duce la indeplinire sarcinile de serviciu stipulate in fisa postului. ( vedeti si art. 35 din codul muncii)
domnul ildiko a spus ca lucreaza simultan deci este prezent si acolo si acolo in acelas timp.
Ce angajator ar plati un salariat care indeplineste sarcinile si atributiile de serviciu la alt angajator in timpul programului sau de lucru la primul angajator? Atunci bine le face domnul sofer.
Pe de alta parte domnul sofer, care fura benzina, nu poate sa conduca 8 ore la un angajator si dupa ce termina, alte 8 ore la alt angajator pentru ca altfel ar fi incompatibil cu meseria de sofer intrucat ar intervenii o serie de factori, precum oboseala care este o stare necorespunde din punct de vedere fizic cu activitatea de sofer intrucat, obosit fiind la volan, dupa atatea ore de mers, s-ar putea sa va accidenteze pe dumneavoastra cand traversati strada. Si va las pe dumneavoastra sa ghiciti ce lege reglementeaza ceea ce am spus mai sus...
pai nu spuneati ca se afla in litigiu cu celalalt angajator. inseamna ca celalalt contract este incetat dar atacat in instanta. daca castiga atunci va avea doua locuri de munca in simultane si la unul va trebui sa renunte pentru ca fizic, tehnic, in cazul lui nu poate sa onoreze simultan doi angajatori desi conf. art. 35 din c.m. orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelas angajator, in baza unor contracte individuale de munca beneficiind de salariu corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
daca il concediati si dumneavoastra atunci s-ar putea sa va dea in judacata.
daca ar castiga rocesul cu primul angajator dar si procesul cu dumneavoastra atunci ar primi drepturi salariale din ambele parti insa va trebuie sa opteze doar pentru un singur angajator.
A! pai normal ca cu cerere...ce naiba...
nici daca a depus o cautiune? in practica judiciara o astfel de executare se poate suspenda pentru protectia salariatului in cazul in care curtea de apel ar decide ca decizia de concediere a fost legala si temeinica...Va dati seama daca un angajator imi da 500 milioane de lei drepturi salariale si ii cheltui pe bautura si femei, si apoi Curtea de Apel a decis ca, stai asa ca nu e asa, ca de fapt decizia a fost temeinica si legala (e adevarat ca mai rar)...
Pe de alta parte care este rolul acestor tergiversari impuse de legiuitor? sa aiba de lucru si judecatoria, si tribunalul, si curtea de apel si inalta curte...si CEDO.
In orice hotarare definitiva si executorie de drept in cazul conflictelor de munca exista un termen de recurs, de obicei de 10 zile, in care cel care a pierdut (in cazul nostru angajatorul) poate face recurs la instanta urmatoare: Curtea de Apel.
Daca salariatul respectiv a cerut executarea hotararii de reintegraea, prin cerere, doar cu hotararea definitiva si executorie de drept, atunci angajatorul poate frefuza reintegrarea pe motivul ca a facut recurs.
Atunci salariatul poate face plangere penala pentru pentru neexecutarea hotararii judecatoresti ramase definitiva si executorie de drept in termen de 2 luni de la data la care acesta a depus cererea de reintegrare si de plata a salariilor. Angajatorul poate dovedii in fata procurorului si poate cere scoaterea de sub urmarirea penala pe motivul ca se afla in recurs, iar in eventualitatea ca salariatul ar pierde recursul atunci trebuie sa-i restituie sumele de bani primite de la angajator cu titlul de drepturi salariale, care ni i s-ar fi cuvenit in cazul in care decizia de concediere ar fi declarata de curtea de apel ca temeinica, ceea ce ar duce la o situatie dificila chiar pentru salariat. NUP-ul dat de procuror s-ar traduce ca o masura de protectie chiar pentru salariat.
Daca salariatul a pornit cu executarea silita atunci executarea silita se suspenda conform codului de procedura civila, motivul suspendarii fiind nedefinitivarea recursului.
suspendarea concedierii
pronuntarea instantei inainte ca actul concedierii sa se pronunte
suspendarea inainte de convocare in fata comisie de disciplina contestata
:duh: deci am facut pe mine de ras. de unde le scoateti fratilor?
asa da.
apio angajatorul a facut recurs si probabil ca privabilul de drepturi impreuna cu angajatorul se afla inca in recurs, deoarece domnul privabil ne-a spus doar de hotararea definitiva si executorie nu si de cea irevocabila.
si atunci neica procuror, sa nu-i fie de deochi, cum sa-l aresteze pe angajator daca curtea de apel inca nu s-a pronuntat.