Mama mea urmeaza sa plece din tara si doreste sa-l lase in grija mea pe fratele meu cel mai mic (13 ani). Momentan ei sunt in Suceava si eu in Bucuresti - cu resedinta temporara - viza de flotant. Urmeaza sa-l aduc pe fratele meu cel mic aici in Bucuresti, sa-l transfer la o scoala de aici.
Am trimis-o pe mama mea la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a cere informatii, si de acolo au trimis-o la primarie - departamentul de Protectie Sociala. Cei de la primarie au trimis-o la o alta institutie unde i-au spus ca pentru a face lucrul asta, trebuie sa renunte la drepturile parintesti.
Din cate stiu, ar trebui sa completata si semnata de ambii parinti o declaratie pe propria raspundere la DASPC, dupa care o alta declaratie semnata la notariat de ambii parinti si de mine, iar ar trebui sa fie de-ajuns pentru a-l putea inscrie la scoala aici.
Puteti sa ma ajutati cu o informatie specializata? Cui ar trebui sa ma adresez pentru a primi niste informatii privitoare la situatia asta?
Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 3 camere. La mutare acolo am semnat un contract (nu e inregistrat nicaieri) unde se mentioneaza ca am platit la inceput chiria in avans 1150 de lei si garantia 1150 de lei. Vreau sa ma mut de aici peste 1 luna, iar ultima luna sa stau cu banii din garantie acolo. Proprietarul refuza aceasta varianta, sustinand ca cu banii de garantie trebuie sa spele covoarele si sa plateasca ultimele facturi, iar in cazul in care nu platesc chiria pentru luna in curs pana pe 10 (data stabilita in contract), va chema politia sa ne evacueze. Nu i-am deteriorat nici un lucru, apartamentul arata exact cum era cand m-am mutat. Centrala s-a stricat cat am stata acolo, insa s-a stricat datorita uzurii, iar din cate am citit in Codul Civil, stricaciunile datorita uzurii nu se imputeaza locatarului. Poate pe data de 10 sa vina cu politia si sa ma evacueze in cazul in care nu platesc chiria? N-am gasit nicaieri nimic scris despre ce se intampla cu garantia si nici in contract nu scrie nimic.
PS: platile chiriilor au fost facute cu cash si nu am primit nici o chitanta niciodata, deci nu pot dovedi nici o plata