avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lasare in grija copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lasare in grija copil minor

Buna ziua,

Mama mea urmeaza sa plece din tara si doreste sa-l lase in grija mea pe fratele meu cel mai mic (13 ani). Momentan ei sunt in Suceava si eu in Bucuresti - cu resedinta temporara - viza de flotant. Urmeaza sa-l aduc pe fratele meu cel mic aici in Bucuresti, sa-l transfer la o scoala de aici.
Am trimis-o pe mama mea la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a cere informatii, si de acolo au trimis-o la primarie - departamentul de Protectie Sociala. Cei de la primarie au trimis-o la o alta institutie unde i-au spus ca pentru a face lucrul asta, trebuie sa renunte la drepturile parintesti.
Din cate stiu, ar trebui sa completata si semnata de ambii parinti o declaratie pe propria raspundere la DASPC, dupa care o alta declaratie semnata la notariat de ambii parinti si de mine, iar ar trebui sa fie de-ajuns pentru a-l putea inscrie la scoala aici.
Puteti sa ma ajutati cu o informatie specializata? Cui ar trebui sa ma adresez pentru a primi niste informatii privitoare la situatia asta?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
ionutandrisan, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor lilinimerinco lilinimerinco Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare: Fratele meu a avut o relatie de concubinaj in urma cu sapte ani cu o femeie din zona ... (vezi toată discuția)
Protest impotriva vizelor de flotant pentru inscrierea la scoala oannad oannad buna ziua, sunt una din mamele dezavantajate de noua lege a invatamantului. nu am vrut sa fac o ilegalitate printr-o viza de flotant falsa pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Fratele meu minor locuiește cu tatăl lui (alcoolic) în condiții improprii și nu este îngrijit. ce pot face pentru a-l salva de acolo? ManiaCs213 ManiaCs213 Buna Ziua!Am un frate dupa mama pe care vreau sa-l salvez de la tatal lui. Mama sa despartit de tatal lui deoarece este alcoolic.In urma cu 10 ani am plecat ... (vezi toată discuția)