Mama mea urmeaza sa plece din tara si doreste sa-l lase in grija mea pe fratele meu cel mai mic (13 ani). Momentan ei sunt in Suceava si eu in Bucuresti - cu resedinta temporara - viza de flotant. Urmeaza sa-l aduc pe fratele meu cel mic aici in Bucuresti, sa-l transfer la o scoala de aici.
Am trimis-o pe mama mea la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a cere informatii, si de acolo au trimis-o la primarie - departamentul de Protectie Sociala. Cei de la primarie au trimis-o la o alta institutie unde i-au spus ca pentru a face lucrul asta, trebuie sa renunte la drepturile parintesti.
Din cate stiu, ar trebui sa completata si semnata de ambii parinti o declaratie pe propria raspundere la DASPC, dupa care o alta declaratie semnata la notariat de ambii parinti si de mine, iar ar trebui sa fie de-ajuns pentru a-l putea inscrie la scoala aici.
Puteti sa ma ajutati cu o informatie specializata? Cui ar trebui sa ma adresez pentru a primi niste informatii privitoare la situatia asta?