avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... protest impotriva vizelor de flotant pentru inscrierea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

protest impotriva vizelor de flotant pentru inscrierea la scoala

buna ziua,

sunt una din mamele dezavantajate de noua lege a invatamantului.
nu am vrut sa fac o ilegalitate printr-o viza de flotant falsa pentru a-mi putea inscrie baiatul in prima etapa la scoala ( alta decat cea reala de circumscriptie )si nu am prins loc in etapa a 2-a.
cum as putea protesta impotriva parintilor care au facut aceasta viza de flotant?
va multumesc pentru atentie si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: oannad , utilizator 08:46, 8 Aprilie 2012
Nu puteti decat sa demonstrati ca acestia nu locuiesc la adresa mentionata, dar cum scoala nu se ocupa de astfel de anchete politienesti e greu de dovedit acest lucru.Resedinta este acolo unde persoana fizica declara ca are locuinta secundara,alta decat cea de domiciliu si unde persoana trebuie sa locuiasca* in mod efectiv* mai mult de 15 zile la adresa respectiva.
adica...daca s-ar fi trecut la intretinere 1 luna la adresa de "resedinta" in perioada inscrierilor si apoi se intorc la "domiciliul" din alta circumscriptie scolara sunt in legalitate?

multumesc mult !!
Nefiind prevazuta in mod clar o anumita perioada de ''vechime'' a vizei de resedinta sau sa fi fost specificat ca viza de resedinta este acceptata ca dovada a apartenentei de o anumita scoala doar daca domiciliul parintilor este in alta localitate, in opinia mea nu puteti face nimic :(
mda...se pare ca nu-mi ramane decat sa fiu foarte dezamagita de aceasta lege ( si mai ales de aplicarea ei), care a "fortat" multi parinti sa comita " artificii legale" si sa li se para normal asta, pentru a-si inscrie copiii la o scoala mai rasarita :(

poate ar fi trebuit ca scolile sa includa in criteriile lor specifice de inscriere, pe langa domiciliul bunicilor si existenta fratilor in scoala..si vechimea vizei de flotant...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)