sunt una din mamele dezavantajate de noua lege a invatamantului.
nu am vrut sa fac o ilegalitate printr-o viza de flotant falsa pentru a-mi putea inscrie baiatul in prima etapa la scoala ( alta decat cea reala de circumscriptie )si nu am prins loc in etapa a 2-a.
cum as putea protesta impotriva parintilor care au facut aceasta viza de flotant?
va multumesc pentru atentie si va doresc o zi buna
Nu puteti decat sa demonstrati ca acestia nu locuiesc la adresa mentionata, dar cum scoala nu se ocupa de astfel de anchete politienesti e greu de dovedit acest lucru.Resedinta este acolo unde persoana fizica declara ca are locuinta secundara,alta decat cea de domiciliu si unde persoana trebuie sa locuiasca* in mod efectiv* mai mult de 15 zile la adresa respectiva.
adica...daca s-ar fi trecut la intretinere 1 luna la adresa de "resedinta" in perioada inscrierilor si apoi se intorc la "domiciliul" din alta circumscriptie scolara sunt in legalitate?
Nefiind prevazuta in mod clar o anumita perioada de ''vechime'' a vizei de resedinta sau sa fi fost specificat ca viza de resedinta este acceptata ca dovada a apartenentei de o anumita scoala doar daca domiciliul parintilor este in alta localitate, in opinia mea nu puteti face nimic :(
mda...se pare ca nu-mi ramane decat sa fiu foarte dezamagita de aceasta lege ( si mai ales de aplicarea ei), care a "fortat" multi parinti sa comita " artificii legale" si sa li se para normal asta, pentru a-si inscrie copiii la o scoala mai rasarita :(
poate ar fi trebuit ca scolile sa includa in criteriile lor specifice de inscriere, pe langa domiciliul bunicilor si existenta fratilor in scoala..si vechimea vizei de flotant...