avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luare in spatiu - posibile neplaceri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luare in spatiu - posibile neplaceri

Buna ziua,

Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala.
Cunoastem de aprox 2 luni familia , va rog sa imi explicati ce implica luarea in spatiu, daca trebuie sa fie ambii proprietari prezenti si ce alternative la luarea in spatiu exista si posibilele riscuri daca acestia isi fac buletinele pe adresa noastra.

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
Ing.N, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:37, 12 Septembrie 2022
Neplacerea va fi doar ca veti primi corespondenta acestora de orice natura ar fi.
Nu își fac buletinele pe adresa dvs, ci doar își stabilesc reședința. Și da, este necesara dacă doresc sa își înscrie copilul la o școală din circumscripția căreia face parte strada respectiva.
Li se aplica pe spatele buletinului acel autocolant, cu viza de flotant. Aceasta e valabila doar 1 an.

Obținerea vizei de flotant implica acordul proprietarului (doar a unuia dintre soți, dacă nu puteți fi prezenți amandoi).
Acordul poate fi exprimați în doua moduri:
1. Fie dați o declarație notariala ca sunteți de acord sa ii luați în spațiu. Iar declarația respectiva o vor prezenta împreună cu celelalte documente, când vor merge la Politie, nemaifiind necesara prezenta dvs.
2. Fie mergeți dvs cu ei personal la Politie și dați declarația direct acolo.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator
Multumesc pentrru raspuns,

Ciudat mi se pare ca desi locatia este pe un bulevard central copiii sunt la o scoala din afara orasului.
Ce ati explicat mai sus cu autocolantul lipit pe spatele CI cred ca va referiti la viza de flotant.
Ma interesa daca in cei 10 ani cat va fi valabila CI pot avea diverse neplaceri cauzate, spre exemplu la RDS se facea abonament cu buletinul si cu o factura la utilitati. Creditele gen Provident stiu ca se luau cu buletinul - are vreo valoare CI in astfel de situatii fara contractul CV.
Multumesc inca o data,
Pai am si specificat ca la viza de flotant m-am referit.
Viza de flotant este valabila doar 1 an.
Buletinul este valabil 10 ani.
Valabilitatea vizei de flotant este diferita de valabilitatea buletinului.

Credite si alte abonamente se pot face cu orice buletin, indiferent de domiciliu sau adresa si obligatiile contractuale sunt in sarcina persoanei respective.
Evitați o luare în spațiu care sa producă stabilirea domiciliului chiriașului în imobilul închiriat. Indiferent de motivul invocat. Poate conduce pe viitor la probleme de nerezolvat. Exclusiv viza de reședință (flotant) e de acceptat
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin doar cu viza de resedinta Raszvan Raszvan Buna ziua, Locuiesc la un prieten in alta localitate si tocmai mi-am facut o viza de flotant (cu ajutorul proprietarului) incepand cu luna curenta (mai), ... (vezi toată discuția)