Buna Ziua!Am un frate dupa mama pe care vreau sa-l salvez de la tatal lui.
Mama sa despartit de tatal lui deoarece este alcoolic.In urma cu 10 ani am plecat cu totii de acolo din cauza problemelor intorcandune in casa noastra din acelasi sat cu tot cu fratele nostru.Dupa o perioada eu mama si fratele mijlociu am plecat la Bucuresti cu chirie.Pe fratele nostru mic mama la lasat in grija bunici vorbind la ea pana la gradinita deoarece fiind prea mic la Bucuresti nu avea cine sa stea cu el.Bunica find mai comoda la dat pe cel mic tatal lui sau.Mama sa inteles cu el sa stea pana termina gradinita si din clasa 1-a sa il mutam cu scoala la Bucuresti.Dupa aceea tatal nu a vrut sa il mai dea.Ajutat de primar pentru un vot ia luat custodia mamei care o avea asupra lui.Ti-n sa precizez ca fratele cel mic traieste intr-o casa cu tatal sau si bunicul sau neexistant o mana de femeie.In aceea casa este foarte murdar.Fratele meu se duce la scoala cu hainele murdare.Fratele este in clasa a 4-a si nu stie sa citeasca si sa scrie.Bunicul lui este nevazator cu un ochii si este singurul care gateste in aceea casa.Curtea este la fel de murdara si cu toate astea protectia copilului a decis ca este mai bine la tata decat la bunica.
Intrebarea este ce pot face pentru al salva de acolo??
Este mai mult de povestit dar in mare aceasta este situatia.Vreau sa imi salvez fratele de acolo si sa il aduc cu mine la Bucuresti!
Buna seara,
Mama sa formuleze o actiune in instanta si sa solicite exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti si stabilirea domiciliului minorului la ea
alta solutie NU EXISTA!
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti incerca, chemati ca martori vecini sa zica in ce conditii traieste copilul, contestati raportul autoritatii tutelare daca iar e favorabil tatalui.. luptati mai mult de data asta. Sa isi ia avocat.
A gresit mama ca l-a lasat la tata de la bun inceput. Banuiesc ca si atunci era murdar in casa .