Din experienta d-voastra si din practica judiciara, daca sunt de acord sa platesc debitul, cat timp voi avea la dispozitie ptr. a face acest lucru? Cum credeti ca va dispune instanta?
Pot invoca L/175/2010? Pot fi scutita de panalitati avand in vedere venitul sub 1000 lei ?
Voi fi obligata sa platesc si cheltuielile de judecata ? Cam ce valoare pot atinge aceste cheltuieli?
Ar accepta instanta plata in transe lunare , a intregii sume ,de exp. pentru un an?
Va sunt profund recunoscatoare ptr.ajutor!
Multumesc f.mult pentru precizari!
As vrea sa stiu daca ,in cazul in care achit intreaga suma (incerc sa obtin un credit la o banca) pot solicita scutirea de penalitati, avand in vedere venitul modest al familiei (1000 lei lunar-4 persoane).Mentionez ca penalitatile sunt aproape cat si suma datorata (aprox.8000 lei).
In intocmirea INTAMPINARII as mai avea o nelamurire cu invocarea motivelor ”in drept”.Aici nu stiu ce sa invoc. In timp am mai achitat din datoria acumulata, dar din lipsa banilor iarasi a crescut suma datorata.Mentionez ca traim patru persoane cu un venit de aprox.1000 lei lunar, unul din copii este student la zi in alt oras, probleme de sanatate ale sotului ( nu lureaza de mai bine de un an, alt copil minor..etc.)
Poate ma puteti ajuta cu ceva legislatie ..persoane defavorizate/asistenta sociala/drepturile copilului etc.
Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Sunt presata de timp...Lucrez la intampinare.
O voi trimite prin posta cu Ar de primire ,in doua exemplare originale impreuna cu documentele justificative (copii ale chitantelor etc.)
Vreau sa stiu daca in prealabil trebuie sa trimit instantei si o cerere prin care solicit sa-mi reprezint familia ; in citatie spune ca avem obligatia de a depune intampinare. Vreau sa stiu daca trebuie sa ma prezint personal la termenul fixat sau este de ajuns sa expediez corespondenta prin posta.In intampinare solicit ca judecata sa se faca in lipsa.
In cazurile acestea se pune avocat din oficiu?
Sunt parat intr-un proces pentru plata restanta a cheltuielilor de intretinere si doresc sa ma reprezint in instanta, atat pe mine cat si familia mea..Ca absolventa a facultatii de drept doresc sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a depune intampinare la cererea primita.
Probabil trebuie sa incep printr-o cerere adresata instantei.
Astept sfaturile d-voastra si va multumesc anticipat.
Cel datornic, nu are nici un venit, nu lucreaza ,nu este nici somer(a trecut de aceasta faza),iar ca bunuri pe numele sau are o masina veche. Imobilul este pe numele ambilor (sot/sotie) ,in prezent divortati, fara sa fi facut vreun partaj.
Cum poate fi afectata fosta sotie (care locuieste in imobil si are in intretinere pe cei doi copii) de aceasta datorie a fostului sot.Mentionez ca numitul ,la contractarea creditului ,nu a girat cu imobilul.
Spuneti-mi ,va rog ,daca o datorie la banca se poate prescrie.
Am gresit in formulare..Scuze! CNP-ul contine o cifra gresita...In ambele acte si certificatul de nastere si in buletin ,CNP-ul a fost trecut gresit. Ziua nasterii este 18 iar CNP-ul contine cifra 13 (adica 3 in loc de 8).Acum ,dupa multi ani,in cursul dezbaterii unei mosteniri ,a fost sesizat acesl lucru.
Persoana este disperata!
CNP-ul contine o litera gresita/