Sunt parat intr-un proces pentru plata restanta a cheltuielilor de intretinere si doresc sa ma reprezint in instanta, atat pe mine cat si familia mea..Ca absolventa a facultatii de drept doresc sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a depune intampinare la cererea primita.
Probabil trebuie sa incep printr-o cerere adresata instantei.
Astept sfaturile d-voastra si va multumesc anticipat.
Trebuie sa incepeti prin a va uita pe citatia pe care ati primit-o si sa vedeti cand este termenul si care este data limita pana la care puteti depune intampinarea. Apoi sa faceti o intampinare, adica un rapsuns in fapt si in drept fata de toate capetele de acuzare pe care le-a avut Asociatia impotriva d-voastra, si bineinteles sa va prezentati la termen.
Sunt presata de timp...Lucrez la intampinare.
O voi trimite prin posta cu Ar de primire ,in doua exemplare originale impreuna cu documentele justificative (copii ale chitantelor etc.)
Vreau sa stiu daca in prealabil trebuie sa trimit instantei si o cerere prin care solicit sa-mi reprezint familia ; in citatie spune ca avem obligatia de a depune intampinare. Vreau sa stiu daca trebuie sa ma prezint personal la termenul fixat sau este de ajuns sa expediez corespondenta prin posta.In intampinare solicit ca judecata sa se faca in lipsa.
In cazurile acestea se pune avocat din oficiu?
Daca solicitati judecata in lipsa nu mai trebuie sa va prezentati si nici nu va pune nimeni avocat din oficiu. Sfatul meu prietenesc este sa mergeti la termene ca sa luati la cunostiinta ce se discuta, nu contati foarte mult numai pe "dreptate". S=ar putea chiar sa nu o aveti 100% si sa va treziti cu vreo surpriza neplacuta care ar fi putut fi corectata prin prezenta d-voastra acolo. Acum la depunerea intampinarii nu trebuie sa depuneti nici un fel de document prin care reprezentati familia, doar in instanta trebuie facut unul special. Acum depinde si cum arata cererea de chemare in judecata, impotriva cui a fost indreptata....
Cererea de chemare in judecata este facuta impotriva mea si a sotului de catre Asociatia de locatari. Se specifica in citatie ? ..aveti obligatia de a depune intaminare..In caz de neprezentare ..se va putea trimite un inscris...
Cu copie actiune
Cu copie motive.? In concluzie scriu intaminarea (cu motive etc. )O depun la Judecatorie personal,ma prezint la termenul fixat. Nu fac alta cerere de nici un fel.
In intocmirea INTAMPINARII as mai avea o nelamurire cu invocarea motivelor ”in drept”.Aici nu stiu ce sa invoc. In timp am mai achitat din datoria acumulata, dar din lipsa banilor iarasi a crescut suma datorata.Mentionez ca traim patru persoane cu un venit de aprox.1000 lei lunar, unul din copii este student la zi in alt oras, probleme de sanatate ale sotului ( nu lureaza de mai bine de un an, alt copil minor..etc.)
Poate ma puteti ajuta cu ceva legislatie ..persoane defavorizate/asistenta sociala/drepturile copilului etc.
Va multumesc din suflet pentru ajutor!
Daca sunteti (co)propietara a apartamentului nu aveti nevoie de nici un act pentru a va reprezenta in instanta. Angajarea unui avocat este un drept, nu o obligatie.
Daca apartamentul este pe numele sotului este suficienta o procura la notar prin care sa va dea dreptul de a-l reprezenta in instanta pentru procesul in cauza.
Avand in vedere veniturile reduse puteti incerca sa solicitati un avocat din oficiu.
Personal va sfatuiesc sa va luati oricum un avocat, fiindca, sa nu mi-o luati in nume de rau, dar am senzatia ca nu v-au invatat prea multe la facultatea de drept pe care ati facut-o, exceptand cazul ca ati facut o specialitate mai exotica, nu drept civil sau penal.
Eu sunt doar inginer si v-am spus cele de mai sus din informatii difuzate public in presa sau pe internet.