avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de prezentare la proces. De cand ne-au instiintat ca vom fi dati in judecata, adica de cateva luni, am mai platit o parte din datorii, circa 4 milioane din aproximativ 10. Pe 22 martie este procesul. Intrebarea mea este ce se intampla in caz ca nu ma prezint, deoarece nu voi fi in localitate la acea data? Cum pot amana? Daca nu ma prezint, asociatia va castiga prin neprezentarea mea?
Care este solutia pe care trebuie sa o adopt? In caz ca ma prezint, ce acte ar trebui sa am? Chitante cum ca am mai platit din datorii? Trebuie sa completez vreo cerere?
Va multumesc anticipat!
formulati o cerere pentru lipsa de aparare.. cel mai bine ar fi sa achitati pana la proces intreaga datorie iar daca nu e posbil sa cereti asa cum am zis un termen nou pentru a va angaja un aparator
Puteti depune o intampinare prin registratura instantei, la care sa atasati si copii dupa chitantele cu care ati platit parte din datorii, aratand instantei de judecata acest fapt.
In acest fel, se va admite actiunea formulata de asociatie doar pentru datoria ramasa si nu pentru intreaga suma ceruta la depunerea cererii de chemare in judecata. Nu este nevoie sa va prezentati personal in instanta, dar este in interesul dvs. de a arata instantei faptul ca ati platit o parte din debit. Se va lua la cunostinta de pe inscrisurile pe care le veti depune in modalitatea prezentata anterior.
Daca nu ma prezint la proces, asociatia castiga procesul? Iar in legatura cu cheltuielile de judecata, va trebui sa le platesc eu?
daca va prezentati la primul termen, ceea ce inteleg ca este imposibil, puteti depune intampinare prin care aratati ca nu va pus de drept in intarziere motiv pentru care nu mai sunteti obligat la plata chletuileilior de judecata.. depinde sid e instanta
Puteti introduce o intampinare in dosar, cu maxim 5 zile inainte de termen in care sa prezentati exceptiile invocate, apararile pt. fiecare capat de cerere al reclamantei (asociatia de proprietari) si mijloacele de proba pt. sustinerea acestora si puteti solicita judecarea si in lipsa in baza art.242 alin.(2) C.civ.
Pierderea unui proces nu este o cauzat direct si total de neprezentare, ci de lipsa probatoriului si a sustinerii apararii dvs. prin probatoriu. Cu toate acestea, daca ati fost chemata personal la interogatoriu si fara motive temeinice refuzati sa raspundeti sau nu va infatisati, instanta poate socoti aceste imprejurari ca pe o marturisire sau ca pe un inceput de dovada in folosul partii potrivnice, in temeiul art.225 C.pr.civ.
Chiar daca nu va prezentati, solicitind judecarea si in lipsa, puteti trimite numai inscrisuri probatorii sau sustineri ale apararii.
Indicat ar fi sa angajati insa un avocat pt. a va reprezenta.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
ContSters36411, utilizator

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta lepadatupusa lepadatupusa Sunt parat intr-un proces pentru plata restanta a cheltuielilor de intretinere si doresc sa ma reprezint in instanta, atat pe mine cat si familia mea..Ca ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere - proces - intampinare QED QED Este o problema simpla, dar cum nu am tangenta cu domeniul, am nevoie de o procedura pas cu pas. Un prieten a acumulat ceva datorii, asociatia a decis sa-l ... (vezi toată discuția)