avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de prezentare la proces. De cand ne-au instiintat ca vom fi dati in judecata, adica de cateva luni, am mai platit o parte din datorii, circa 4 milioane din aproximativ 10. Pe 22 martie este procesul. Intrebarea mea este ce se intampla in caz ca nu ma prezint, deoarece nu voi fi in localitate la acea data? Cum pot amana? Daca nu ma prezint, asociatia va castiga prin neprezentarea mea?
Care este solutia pe care trebuie sa o adopt? In caz ca ma prezint, ce acte ar trebui sa am? Chitante cum ca am mai platit din datorii? Trebuie sa completez vreo cerere?
Va multumesc anticipat!
deeaforu a scris:

Daca nu ma prezint la proces, asociatia castiga procesul? Iar in legatura cu cheltuielile de judecata, va trebui sa le platesc eu?

Pai din ce spuneti dv, ati platit o parte din restante. Asta poate insemna ca vreti sa achitati si cealalta parte si ca recunoasteti suma solicitata de asociatie.
Daca tot aveti de gand sa platiti, nu are rost sa mai cheltuiti cu angajarea unui avocat. Depuneti, asa cum vi s-a spus mai sus, la registratura copii ale chitantelor de plata si o intampinare in care solicitai instantei un termen pana la care o sa achitati la asociatie intreaga suma.
Daca asociatia si-a angajat avocat pentru acest proces o sa mai aveti de plata si onorariul avocatului. Daca asociatia a fost reprezentata de presedinte nu aveti de plata cheltuieli de judecata. Asta e valabil daca nu cumva ati solicitat instantei vreo expertiza pe care trebuie sa o platiti.
Puteti dioscuta si cu presedintele asociatiei, sa achitati totul inainte de termenul procesului iar presedintele se prezinta in instanta si declara ca ati achitat suma si nu mai are pretentii, prezentand si chitantele prin care ati achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta lepadatupusa lepadatupusa Sunt parat intr-un proces pentru plata restanta a cheltuielilor de intretinere si doresc sa ma reprezint in instanta, atat pe mine cat si familia mea..Ca ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere - proces - intampinare QED QED Este o problema simpla, dar cum nu am tangenta cu domeniul, am nevoie de o procedura pas cu pas. Un prieten a acumulat ceva datorii, asociatia a decis sa-l ... (vezi toată discuția)