avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Cati26

Activitate Cati26

Răspuns la discuția Poate fi platit CAS retroactiv?
data nasterii 9 august 1956
Răspuns la discuția Poate fi platit CAS retroactiv?
In situatia data exista vreo posibilitate de a se pensiona la cerere, tinand cont ca nu poate plati retroactiv?
Multumesc.
Buna seara,
Mama are 56 ani, 27 ani 9 luni si 29 zile de munca, a lucrat pana in 06.02.2010.
Poate plati din urma cotizatia pentru pensie si sa iasa la pensie la cerere?
Cat ar trebui sa plateasca?
Multumesc.
Exista un termen stipulat undeva de la data desfiintarii dept si pana la comunicarea deciziei de concediere de catre angajator?
da, dar prin norma interna comitetul executiv a decis desfiintarea dept la data de 02.05.2012, si nu inteleg cum poate sa mai existe un dept in care nu-mi mai pot indeplini atributiile de serviciu?
nu am fost executor, ci ofiter, si singurul angajat din dept in momentul de fata.Mai poate exista dept in conditiile astea?
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta?
Initial termenul a fost 15 martie2012, dar au fost niste pb cu un coleg, care a depus dosarul mai tarziu si au prelungit termenul pana la 02.05.2012., termen la care tb sa primeasca raspuns de la mj si colegul respectiv, care a fost numit bej.
Multumesc, o sa fac si o astfel de solicitare, dar ei de fapt nu au emis nici un document privitor la postul meu, dupa ce departamentul s-a desfiintat. Ei sustin in continuare ca dept exista inca, cu toate ca prin legea 287/2011 se reglementeaza acest aspect si exista o norma interna care are termen limita de inchidere a dept 02.05.2011, drept dovada ultimului coleg i-a incetat ctr de munca pe 02.05.2012, dar el nu intra in categoria cu compensatorii, avand alta functie. Ei amana lucrurile in ideea ca imi voi da demisia,mi-au facut propuneri de alte posturi interne care nu corespund pregatirii mele, dar eu fiind in situatia actuala, vreau decizia din partea lor, cu toate ca sunt asteptata la alt angajator. Practic eu lucrez intr-un dept care nu mai exista si nu stiu cum sa- i determin sa emita o decizie in privinta postului meu.

Da, ar trebui sa emita decizia de concediere din cauze neimputabile angajatului, ci in urma desfiintarii departamentului, dar ei nu vor sa faca acest lucru, ca sa nu plateasca compensatorii, de fapt asta este problema.
Si nu stiu ce pot face eu in situatia asta.

Multumesc.
Am vrut sa depun in scris, cu nr de inregistrare, dar avem o procedura interna in care spune ca la sesizarile angajatilor se raspunde in 30 zile, si le dadeam motiv sa ma amane si mai mult, iar eu vreau sa plec cat mai repede.