avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii -concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii -concediere individuala

Buna ziua,
Sunt in situatia urmatoare: departamentul in care am lucrat s-a desfiintat prin efectul legii la data de 02.05.2012 si exista si o norma interna in acest sens.
Am dat email la sefa de divizie si la resurse umane sa mi se comunice statutul postului meu, acum ca dept nu mai exista.Mi s-a raspuns verbal ca inca mai exista departamentul, cu toate ca obiectul muncii nu mai exista, si nici un alt coleg sau sef, si ca sa joc patratele daca ma plictisesc.Ideea este ca nu vor sa ma bage in preaviz ca sa nu-mi plateasca compensatorii, si nici nu raspund in scris la email-urile mele.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ca sa primesc totusi preavizul?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Cati26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 9 Mai 2012
Mergeti la ITM si dati o declaratie cu cele spuse de dvs aici. Cei de la ITM vor face o ancheta in cazul dvs.
Succes.
~ Conținut șters la cerere ~
Am vrut sa depun in scris, cu nr de inregistrare, dar avem o procedura interna in care spune ca la sesizarile angajatilor se raspunde in 30 zile, si le dadeam motiv sa ma amane si mai mult, iar eu vreau sa plec cat mai repede.
Instiintarea de preaviz nu este reglementata intr-un act normativ .. prin urmare, angajatorul poate emite direct decizia de concediere ...

Ce poate sa faca ITM-ul , atata timp cat nu exista cadrul legal pentru instiintarea de preaviz?
Da, ar trebui sa emita decizia de concediere din cauze neimputabile angajatului, ci in urma desfiintarii departamentului, dar ei nu vor sa faca acest lucru, ca sa nu plateasca compensatorii, de fapt asta este problema.
Si nu stiu ce pot face eu in situatia asta.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Se semneaza decizia de desfacere contract munca? alexafarcas alexafarcas Buna, am semnat preavizul pe la mijlocul lunii martie, de desfacere a contractului de munca, prin motive neimputabile mie si inchiderea/reorganizarea ... (vezi toată discuția)
In ce perioada trebuie sa primesc decizia de concediere cf art 65 cm? anonim2009 anonim2009 Buna ziua Pe data de 15 aprilie Ac trebuia sa primesc instintarea de preaviz -dar din motive care nu tin de mine am primit-o abia pe 29 aprilie prin executor ... (vezi toată discuția)
Decizie dupa preaviz ioanasimonalacan ioanasimonalacan Buna ziua,am si eu o nelamurire. In data de 01.02.2013 s-a incheiat preavizul incetarii contractului de munca. In cate zile se elibereaza de catre angajator ... (vezi toată discuția)