avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Alexbb

Activitate Alexbb

Rar imi este dat sa vad asa ceva.
Sincer, in locul tau, nu mai aveam pretentia sa mai recuperez nimic.
De ce nu I ai dat si 1,000 lei garantie, si o copie dupa buletin ul tau si datele tale de autentificare in online banking , sa iti puna banii inapoi cu dobanda :) .
Buna ziua.
Eu iau momentan stimulent crestere copil cu drept munca, iar baiatul face 2 ani peste 1 saptamana.
Am inteles ca acum se prelungeste automat perioada la 3 ani.
Dar intrebarea mea era, pot sa trec sa iau indemnizatie crestere in loc de stimulent, acest al 3 lea an ? Am inteles ca este mai mare indemnizatia.
Apreciez orice sfat.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Dar cum poate face plangerea fiind cetatean strain si in alte tara ?
Multumesc.
Buna ziua.
Am o cunostinta care locuieste in Franta. Acum 1 saptamana a fost inselata pe Internet in urma unui anunt de vanzare fals cu suma de 3000 euro de un cetatean roman.
Ma interesa daca cunostinta mea poate depune plangere pentru frauda si inselaciune catre Politia Romana, si in ce sens poate face acest lucru avand in vedere ca nu poate ajunge in Romania.
Poate un avocat roman sa depuna plangere pentru el ? Ii trebuie sa ii faca imputernicire avocatului ( daca da cum se poate face in FR sau la noi in RO ), sau trebuie un contract cu avocatul din RO sa il reprezinte, sau pot chiar eu pentru el sa fac plangerea ?
Daca nu merge in acest mod si prietenul meu o sa fie nevoit sa vina in tara pentru a depune plangerea, ce trebuie sa faca, ce ii trebuie si cat timp trebuie sa stea aici ?
Cunoaste doar adresa de email si datele bancare ale persoanei din Bucuresti care la inselat.
Orice sfat este excelent.
Va Multumesc enorm.
Buna seara.
Am o cunostinta care locuieste in Franta. Acum 1 saptamana a fost inselata pe Internet in urma unui anunt de vanzare fals cu suma de 3000 euro de un cetatean roman.
Ma interesa daca cunostinta mea poate depune plangere pentru frauda si inselaciune catre Politia Romana, si in ce sens poate face acest lucru avand in vedere ca nu poate ajunge in Romania.
Poate un avocat roman sa depuna plangere pentru el ? Ii trebuie sa ii faca imputernicire avocatului ( daca da cum se poate face in FR sau la noi in RO ), sau trebuie un contract cu avocatul din RO sa il reprezinte, sau pot chiar eu pentru el sa fac plangerea ?
Daca nu merge in acest mod si prietenul meu o sa fie nevoit sa vina in tara pentru a depune plangerea, ce trebuie sa faca, ce ii trebuie si cat timp trebuie sa stea aici ?
Cunoaste doar adresa de email si datele bancare ale persoanei din Bucuresti care la inselat.
Orice sfat este excelent.
Va Multumesc enorm.
Buna ziua.
Tocmai ce mi-am infiintat un SRL ( neplatitoare TVA ) si am inteles ca am 30 de zile sa imi iau un registru ( sau ceva de genul ) de la Registrul Comertului ( daca nu ma insel ? ), in caz contrar risc amenda. Imi poate spune cineva exact despre ce caiet de registri este vorba, de unde il pot lua exact, eventual si cat costa.
Multumesc anticipat.
La plangere ma gandeam si eu. Am inteles ca trebuie sa depun contestatie si sa imi iau si un certificat greja.
Dar "fapta" sa comis in Ferentari, iar eu am domiciliul in sectorul 2.
Trebuie sa ma duc la judecatoria de care apartine Ferentari ? Si unde gasesc documentele care trebuie sa le completez.
Multumesc.
Buna ziua.
Mi sa suspendat in mod abuzit permisul de conducere, si nici nu am dovada de circulatie. Eu astept sa imi iasa analizele biologice de la INML sa ii pot da in judecata la CEDO, unde vreau sa le cer si daune morale.
Problema este ca, din cate am inteles, dosarul care mi sa intocmit va ajunge la Udristei abia peste o luna de zile, apoi mai dureaza ceva pana se si solutioneaza.
Eu vreau sa fac intr-un fel sa imi dea permisul inapoi sa pot circula cat mai repede.
Precizez ca am fost oprit vineri spre sambata seara, unde mi-au spus ca am condus sub influenta stupefiantelor ( THC - cannabis ). Am fost am recoltat probe biologice la INML, am platit aproape 760 RON pentru analize, iar acum astept sa iau copie dupa rezultatul analizelor sa ii pot actiona in judecata, pentru recuperarea celor 760 RON platiti + prejudicii de imagine, abuz in serviciu, si acuzatii calomnioase aduce de purtatorul de cuvant la televizor.
Daca se poate rezolva sa imi iau permisul inapoi pana se solutioneaza cazul ar fi excelent.
Mai precizez ca nu am consumat nici un fel de substanta stupefianta in ultimii 2 ani. Trebuie sa primesc in maxim o saptamana rezultatul probelor de la INML.
Din cate am inteles, permisul poate fi retinut pentru conducerea sub influenta stupefiantelor doar in urma testarii intr-un loc "licentiat" al Ministerului Sanatatii ( INML ) si nu in urma rezultatului unui test screemer de 2 lei care ti-l pune in gura pe strada.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc.
Nu contest lucrul asta, dar m-am uitat la istoricul tranzactiilor si au fost livrati de o persoana fizica din strainatate.
ma gandesc ca nu am cerut bani nimanui, cel mai probabil cel care ia trimit a gresit contul sau a primit datele mele.
care este vina mea ?
intr-adevar suma este destul de mare dar nu am cerut nimanui aceasta suma pentru nimic.
nu stiu ce sa fac in continuare.....
Buna ziua.
Am observat ca in contul meu bancar a aparut o suma nu foarte mica de dolari.
Nu trebuia sa primesc bani de la nimeni.
Probabil a fost greseala bancii sau eu stiu ce eroare.
Eu ma gandesc sa scot banii si sa inchid acel cont, nu consider ca ar fi problema mea ca cineva a gresit contul sau banca a avut vreo eroare.
In acest caz ce se poate intampla, chiar sunt foarte nedumerit.
Multumesc.