avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat spre vânzare unui intermediar două telefoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat spre vânzare unui intermediar două telefoane dar am fost păcălit. Cum se depune o plângere penală?

Buna ziua!

As vrea sa nu fie cazul, dar am nevoie de niste ajutor sau sfaturi in legatura cu o tranzactie recenta in urma careia am ramas pagubit. Prejudiciul e destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Este vorba de doua telefoane pe care le aveam la vanzare, am fost contactat de un domn ca le vrea neaparat, am stabilit detaliile tranzactiei si a urmat sa ma intalnesc cu cineva care sa ia telefoanele si sa ii le duca. Plata sa se faca prin transfer bancar. Pe scurt, nu mai dau de el, are telefonul inchis si sunt acum si fara telefoane si fara bani. Majoritatea discutiilor au fost la telefon, dar am comunicat si prin WhatsApp. Am numele si prenumele lui, IBAN-ul contului bancar si numarul de telefon. Din pacate stiu doar ca este din jud Sibiu de undeva, dar nimic mai mult. Dupa contul IBAN, ma gandeam ca politia ar trebui sa poata sa il identifice. Ar mai fi ca dovezi si imaginile de supraveghere de la Hotel Beyfin din Cluj-Napoca, unde am lasat telefoanele in care s-ar vedea complicele care trebuia sa duca telefoanele individului. As avea cel putin 2 martori in cazul unui proces + convorbirile telefonice care ar trebui sa poata fi accesate de catre politie. Care ar fi pasul urmator? Ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gracielle , utilizator 22:02, 7 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plângere la poliție și anexati probele.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa precizati ca va constituiti parte civila cu sumele respective.
Deci recomandati politia. Pentru ca citeam undeva, era o recomandare ca plangere sa se faca la Parchet si nu la politie pentru ca s-ar misca lucrurile mai repede. Am vreo sansa in ciuda faptului ca ii cunosc doar numele si nu stiu unde locuieste?
Chiar daca depuneti la parchet tot la politie ajunge.
Politia cerceteaza si propune o solutie, parchetul dispune.
Organul de cercetare lucreaza sub supravegherea procurorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Chiar daca depuneti la parchet tot la politie ajunge.
Politia cerceteaza si propune o solutie, parchetul dispune.
Organul de cercetare lucreaza sub supravegherea procurorului.


Lasati-l sa depuna plangerea la Parchet ca altfel plangerea nu ajunge niciodata la Parchet de la Politie. Aia de la Politie vor face tot posibilul sa-l convinga sa nu inregistreze plangerea (ei sunt platiti si fara sa faca nimic).
Asa macar de la Parchet procurorul trimite plangerea la Politie pentru investigare si-i obliga sa miste ceva.

Alte discuții în legătură

Inselaciune sait anunturi italia flancfuster flancfuster Buna ziua, Acum trei saptamani am gasit pe un sait de anunturi din Italia un echipmanet electronic dorit de mine. Dupa mai multe conversatii despre echipament ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii alinacodruta alinacodruta fostul meu prieten m-a filmat cu telefonul mobil fara ca eu sa stiu cand faceam dragoste. mentionez ca el e agent de politie la criminalistica si banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)