avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat spre vânzare unui intermediar două telefoane ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat spre vânzare unui intermediar două telefoane dar am fost păcălit. Cum se depune o plângere penală?

Buna ziua!

As vrea sa nu fie cazul, dar am nevoie de niste ajutor sau sfaturi in legatura cu o tranzactie recenta in urma careia am ramas pagubit. Prejudiciul e destul de mare si nu stiu cum sa procedez. Este vorba de doua telefoane pe care le aveam la vanzare, am fost contactat de un domn ca le vrea neaparat, am stabilit detaliile tranzactiei si a urmat sa ma intalnesc cu cineva care sa ia telefoanele si sa ii le duca. Plata sa se faca prin transfer bancar. Pe scurt, nu mai dau de el, are telefonul inchis si sunt acum si fara telefoane si fara bani. Majoritatea discutiilor au fost la telefon, dar am comunicat si prin WhatsApp. Am numele si prenumele lui, IBAN-ul contului bancar si numarul de telefon. Din pacate stiu doar ca este din jud Sibiu de undeva, dar nimic mai mult. Dupa contul IBAN, ma gandeam ca politia ar trebui sa poata sa il identifice. Ar mai fi ca dovezi si imaginile de supraveghere de la Hotel Beyfin din Cluj-Napoca, unde am lasat telefoanele in care s-ar vedea complicele care trebuia sa duca telefoanele individului. As avea cel putin 2 martori in cazul unui proces + convorbirile telefonice care ar trebui sa poata fi accesate de catre politie. Care ar fi pasul urmator? Ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gracielle , utilizator 22:02, 7 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
si ce daca aveti numele si prenumele lui ? contul iban este bun? daca numele este unul fals sau contul iban este gresit credeti ca rezolva politia ceva? ma mir daca rezolvati ceva,dar sa sperati ca veti rezolva ceva, sperati in continuare poate se rezolva cine stie? poate ma insel eu.
Rar imi este dat sa vad asa ceva.
Sincer, in locul tau, nu mai aveam pretentia sa mai recuperez nimic.
De ce nu I ai dat si 1,000 lei garantie, si o copie dupa buletin ul tau si datele tale de autentificare in online banking , sa iti puna banii inapoi cu dobanda :) .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca numele si prenumele sunt reale, il gaseste Politia, au baza nationala de date, introduc numele in calculator si iti spun ei. Am avut aceasta dilema si m-au ajutat, eu stiam doar numele mic si adresa, restul m-au ajutat ei. Politia vede si daca el/ea are copii. :)
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Gracielle, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sait anunturi italia flancfuster flancfuster Buna ziua, Acum trei saptamani am gasit pe un sait de anunturi din Italia un echipmanet electronic dorit de mine. Dupa mai multe conversatii despre echipament ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii alinacodruta alinacodruta fostul meu prieten m-a filmat cu telefonul mobil fara ca eu sa stiu cand faceam dragoste. mentionez ca el e agent de politie la criminalistica si banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)