avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sait anunturi Italia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sait anunturi Italia

Buna ziua,
Acum trei saptamani am gasit pe un sait de anunturi din Italia un echipmanet electronic dorit de mine. Dupa mai multe conversatii despre echipament pe e-mail cu ofertantul, am decis sa-i platesc prin tranfer bancar online suma de bani ceruta in contul specificat de el (include Nume, Adresa, etc...). Vanzatorul a spus ca va livra pacheul prin curier rapid (gen DHL, UPS...). In email a specificat ca a fost livrat pe data de 27-Iulie-2017. Pachetul nu a fost primit (probabil nici trimis), iar vanzatorul nu mai raspunde la emailuri. Cum ar trebui sa procedez pentru a imi recupera prejudiciul? Unde pot face plangere pentru inselaciune?
Cel mai recent răspuns: flancfuster , utilizator 11:02, 19 August 2017
Plata ati facut-o prin virament bancar catre o banca, avand codul IBAN, sau ati platit online introducand datele cardului pe un site ?
In primul rand mergeti si depuneti o plangere penala la care atasati toate inscrisurile pe care le puteti obtine: extras bancar, mesajele schimbate cu vanzatorul, emailul de confirmare a platii sau achizitie a bunului, etc
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Va fi foarte greu de rezolvat ceva daca persoana se afla in Italia.
Dar daca v-a inselat nu aveti ce face, va trebui sa depuneti o plangere penala.
Multumesc pentru raspuns. Plata s-a efectuat prin virament bancar (catre IBAN, Nume, Adresa...). Plangearea penala unde trebuie sa o fac? La noi in tara? La politie? (este pentru prima ora cand ma lovesc de acest lucru). Am pastrat toate emailurile, confirmarile tranzactiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2017
flancfuster, utilizator
La politie la noi in tara.
Trebuie facute cercetari.
Vedeti ca e posibil sa nu vrea sa va primeasca plangerea daca nu aveti dovezi clare ca este inselaciune.
Ce cetatenie are cel care v-a inselat?
Dupa nume pare italian. Toata comunicarea s-a facut in limba engleza. O accepta Politia?

Alte discuții în legătură

Iban gresit 100sag 100sag Salut. ACum vreo câteva luni am făcut o tranzacție prin home bank in valoare de 1000 de euro..dar am greșit iban.numele si adresa sunt corecte.am sunat la ... (vezi toată discuția)
In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)
Am dat spre vânzare unui intermediar două telefoane dar am fost păcălit. cum se depune o plângere penală? AndreiPop24 AndreiPop24 Buna ziua! As vrea sa nu fie cazul, dar am nevoie de niste ajutor sau sfaturi in legatura cu o tranzactie recenta in urma careia am ramas pagubit. ... (vezi toată discuția)