Buna ziua.Acum aproximativ doua luni,dupa o pacaleala pe un site de vanzari sh,m-am pricopsit cu un telefon blocat,codat.Tot pe acel site,am gasit un individ care se ocupa cu decodat telefoane.M-am inteles cu el,i-am lasat telefonul si un avans de 500ron pt decodat.Dupa ceva timp,dintr-odata nu am mai reusit sa dau de persoana respectiva la telefon,si mai rau,nici nu stiam numele si adresa lui.Dupa alte cateva zile in care am facut pe detectivul am reusit sa il gasesc iar cand l-am intrebat de telefon mi-a zis ca sora lui a spart telefonul si nu a stiut cum sa reactioneze! Am convenit cu el sa imi plateaaca contravaloarea telefonului sau sa imi comande de pe un site un telefon... A trecut mai bine de doua luni de cand nu s-a rezolvat nimic,nici alt telefon,nici contravaloarea lui,astfel incat ma simt inselat si as vrea sa depun o plangere la politie in acest sens..mentionez ca detin toate conversatiile care dovedesc cele mentionate mai sus.Va rog sa imi spuneti cum procedez exact pentru a formula si depune plangerea,si daca aceasta poate fi solutionata.Multumesc.
Dacă aveți toate datele persoanei puneți depune plângere penala la parchet.(cu poliția poate dura mai mult)
Aveți nevoie de numele și adresa acestuia.
Plângerea poate fi soluționată rapid în funcție de dovezile de care dispuneți.
Scrieți pe o hârtie exact ce ați spus aici.
Mergeți la parchet și înregistrați plângerea.
Buna ziua.in naivitatea mea,nu am cerut datele sau o copie de buletin de la individ cand am lasat telefonul si banii pt decodare.Iar ca detalii singurul lucru pe care il detin deocamdata este un cont iban de la un card de credit cu care chipurile a incercat sa imi faca un transfer.la o verificare ibanul si numele sunt valide.Ca identificare ar mai fi si imaginile de pe camerele de supraveghere din locul in care ne-am intalnit.Acum aproape doua saptamani am depus plangere la politie iar acum trei zile am fost la o audiere.Mi-a fost adus la cunostinta ca s0a intocmit dosar penal pentru inselaciune dar ca va dura ceva deoarece va fi dificil sa identifice persoana.ma gandesc ca acum politia poate cere informatii la banca respectiva,si la cei ce detin camerele de supraveghere.
Bună ziua!
Nu știu sigur dar banca unde are deschis contul individul poate identifica persoana in baza IBAN .(trebuie autorizație de la poliție)
IBAN are numele adresa și toate datele din BI