Buna seara,
Uitandu-ma pe hi5 am descoperit un domn care vindea pantofi si alte articole vestimentare sub pretextul de comanda din alta tara (USA).
Am intrat in discutie cu el dorind sa achizitionez o pereche de pantofi. Pantofii costau aprox 400 ron iar domnul mi-a zis ca pentru a face comanda va trebui sa ii dau un avans de 50% adica 200 ron in contul lui bancar.
Am primit iban-ul, numele complet al dansului si am fost sa depun banii de la o sucursala unde avea el contul. Am depus banii, am primit chitanta cum ca i-am depus banii in cont.
Am ajuns acasa i-am comunicat ca i-am depus banii, i-am dat adresa mea completa urmand sa-mi trimita prin Cargus cand ajung la dansul cu plata ramburs 200 ron plus taxele de transport.
Stau si astept de aprox o luna si inca nimic. Cred ca imi pot lua gandul ...
Acum ce pot face eu sa imi recuperez avansul de 50% adica 200 ron.
Stiu cum il cheama, si contul iban.
Daca ii aflu adresa completa, nr de tel ii pot face ceva ?
Eu mai detin chitanta depunerii 200 ron in contul lui bancar, conversatii cu privire la comanda salvata pe Yahoo Messenger si am vb si la telefon dar asta nu stiu daca are relevanta.
Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs !
un individ care vinde pantofi pe hi5? mi se pare hazliu, dar..ma rog. probabil ati auzit despre ,,tepe" pe internet.Sper sa nu va aflati intr-o asemenea situatie. In primul rand, o discutie pe yahoo messenger nu are mare relevanta. Telefonul, la fel. poate omul are o cartela rancarcabila. Mai ramane contul , sa zicem ar fi posibil ca el sa fie chiar titularul contului. In baza acelei chitante, ma gandesc ca puteti sa depuneti o plangere pentru inselaciune. Dar , fara a dori sa va descurajez, va spun ca s-ar putea ca un proces sa va coste mai mult decat avansul paltit.
E o speta frumoasa si o situatie hazlie.E categoric Inselaciune, mergeti la politie cu o copie de pe toate actele pe care le detineti si formulati o plangere.Multa bafta.Dimpotriva, toata conversatia cu dvs de pe mess sau mail sunt probe foarte bune, iar in practica organelor de urmarire penala din ultimii ani am constatat ca se da eficienta acestor probe.
Multumesc de raspuns dar mai am cateva nedumeriri ...
Daca dansul pretinde ca pentru acei bani mi-a trimis sa spunem de ex. rezolvarile la o materie pentru bacalaureat in format electronic ... mai pot sa ii fac ceva ? adica el poate sa zica ca mi-a prestat niste servicii pe internet sau alte.
Daca dansul e titularul contului pot afla adresa sa completa?
daca individul pretinde asa ceva, va trebui in mod cert sa o si dovedeasca. Probabil stiti, ori daca nu stiati aflati ca orice afirmatie trebuie dovedita in fata instantei. Cat despre faptul ca individul in contul caruia ati virat banii, este sau nu aceeasi persoana, consider ca totusi, aceste informatii sunt confidentiale, iar dezvaluirea unor date cu caracter personal, nu le puteti obtine dvs. pur si simplu, ci doar organele de ancheta ,atunci cand vor incepe cercetarea penala.
Ce naiba... acest gen de situatii sunt pentru cei credului...ca sa nu folosesc un termen mai dur.
Personal,pentru cei care ajung intr-o astfel de situatie nu le pot face recomandarii...
Vinovat este cel care accepta si musca la astfel de ...:giggle:
Cred ca nu ai sa primesti un sfat competent. Sau cine stie ...
Parerea mea este sa accepti ca ai fost pacalit...Mai departe si insistenta in a-ti face dreptate necesita cheltuiala si putine sanse de reusita...