avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vre-o sansa de recuperare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vre-o sansa de recuperare?

Buna ziua.
Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa trimit pe cineva in Hunedoara (domiciliul respectivului) fiind din Botosani nu am pe nimeni pe acolo. In final am cazut de comun acord ca eu sa trimit telefonul , ca el sa il poata verifica, si dupa sa imi transfere banii untr-un cont bancar.Dupa primirea telefonului , acesta nu sa tinut de cuvant.
Am doar actul prin care se atesta ca am trimis catre acesta un colet.
Ar exista o modalitate prin care sa-mi pot recupera telefonul/banii?
prejudiciul adus se aproximeaza la 400 lei .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zaNNy , utilizator 21:57, 19 Mai 2011
Faceti o plangere penala in baza art 215 C.pen. pt infractiunea de inselaciune si mentionati ca doriti sa va constituiti parte civila pt recuperarea prejudiciului. Punerea in miscare a actiunii civile se face din oficiu, asadar nu va mai puteti retrage plangerea odata ce ati depus-o, in acest caz puteti contacta persoana respectiva si sa o anuntati ca daca nu incheie tranzactia asa cum ati stabilit veti depune o plangere penala impotriva sa. Mult succes!
Nicio sansa.
Am gasit in calculator arhiva de la yahoo messenger in care am toata convorbirea purtata cu acesta. Ajuta la ceva?
Cel mai bine este sa faceti o plangere penala impotriva acestuia si atasati la aceasta chitanta, convorbirile, eventual un martor care sa confirme ca ati trimis telefonul. In acelasi timp puteti sa ii spuneti despre demers si ca sunteti dispun sa renuntati daca va plateste suma. Important este sa se sperie si sa va achite suma, deorece demersul legal este anevoios si de durata. Unele persoane se mai razgandesc si platesc in momentul cand primesc citatie de la politie, pentru ca in majoritatea cazurilor mizeaza ca nu o faceti nimic.
Banuiesc ca nu aveti cum sa demonstrati ca in acel colet era un telefon mobil , din chitanta rezulta ca ati trimis un colet, nu si ce continea, putea fi gol spre ex; eu nu va pun la indoiala buna-credinta insa va spun de ce va veti lovi. In ceea ce priveste arhiva de la Yahoo Messenger , e-mail si alte astfel de suporturi nu sunt acceptate in instanta ca mijloc de proba la astfel de fapta.
Sansele sunt egale cu zero si chiar daca ati avea , veti cheltui mai mult cu drumurile la politie, parchet si instante.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
roman_ale, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune samuels samuels pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Am primit cu totul si cu totul altceva. ientzy ientzy Buna ziua, Am avut o licitatie pe situl okazii in care imi doream sa vand un calculator. La un moment dat am primit un mesaj de la un anumit user cum ca ar ... (vezi toată discuția)