avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa pe okazii.ro
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa pe okazii.ro

Am primit o teapa "in stil mare" pe okazii.ro .
Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am decis sa trimitem amndoi telefoanele in acelasi timp prin posta . Am vorbit cu el la telefon , pe Y!M si am facut schimb de adrese si nume . Treaba e ca dupa o saptamana si jumatate , vazand ca nu am primit nimc , am incercat sa il contactez . La telefon nu a raspuns , iar pe mess nu a mai intrat . Au trecut 2 saptamani si 3 zile .
Ce pot sa fac pentru a imi recupera telefonul ?
Astept un raspuns serios .
Mersi
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:03, 20 August 2011
Atata timp cat puteti dovedi cu mesajele de pe internet , cu eventuale SMS -uri , cu actele de trimnitere a coletului prin posta ca aceasta intelegere a avut loc , aveti posibilitatea sa formulati la politia competenta teritorial plangere penala pentru inselaciune impotriva respectivei persoane.
O persoana mi-a spus ca nu pot face nimic in legatura cu asta . Ca "teparul" poate spune ca a primit cadou . Si ca id-u de messenger , contul de okazii sau numarul de telefon nu sunt ale lui. Si mai poate spune ca dupa ce i-am trmis cadoul a existat o cearta intre noi si ca eu acum ma razbun .
Buna ziua ,,daca aveti toate dovezile de pe internet dati o declaratie la politie cu toate dovezile de pe internet si adresa sigura aunde ati trimis telefonul scoateti din arhiva yahoo tot ce ati vb cu el pe imprimanta ca dovezi ,,ceva de la posta ca ati trimis telefonul sau orce comfiramare sau orce este proba si la politie direct ,,spuneti exact ce s-a intimplat ...mult succes
stefaniajohnston a scris:

Buna ziua ,,daca aveti toate dovezile de pe internet dati o declaratie la politie cu toate dovezile de pe internet si adresa sigura aunde ati trimis telefonul scoateti din arhiva yahoo tot ce ati vb cu el pe imprimanta ca dovezi ,,ceva de la posta ca ati trimis telefonul sau orce comfiramare sau orce este proba si la politie direct ,,spuneti exact ce s-a intimplat ...mult succes



Informati lumea destul de prost si ma scuzati ca va spun. Orice dovada scoasa la imprimanta pe coli de hartie de catre un anume reclamant NU ESTE DOVADA. In cazuri penale, ma repet pentru a nu stiu cata oara, organele de cercetare penala trebuie sa aiba acces la computer, adresa de email pentru a putea extrage aceste conversatii, pentru a copia arhiva messenger, iar acest lucru se dispune printr-o expertiza tehnica IT.
@express24- daca vreti sa depuneti plangere la politie, pastrati in stare buna calculatorul, daca aveti si emailuri de la cel cu care ati facut schimb- aveti grija sa nu le stergeti din inbox.
Daca ati inregistrat si convorbirile pe care le-ati purtat prin telefon este foarte bine, daca aveti in schimb numai apelurile sau nr. de telefon...din nou nu este suficient.
Din confirmarea pe care o aveti de la posta nu demonstrati decat ca ati trimis un colet si nu ca ar fi fost vorba de o intelegere.
Revin la arhiva messenger si va spun ca este foarte greu de dovedit ca intr-adevar conversatia purtata este autentica, ca s-a purtat intre 2 persoane, de la terminale diferite, de aceea in instanta niciodata nu se va accepta astfel de dovezi, decat daca cealalta parte si-o insuseste.
Poate ca totusi faptul ca va hotarati sa faceti plangere il va speria si va recunoaste, insa daca nu va face acest lucru, este o batalie lunga, dificila.

Pe viitor nu va mai incredeti in astfel de oameni, daca doriti sa achizitionati un produs de pe internet, faceti-o prin intermediul unor site-uri avizate, cand vreti sa cumparati telefoane folosite, intalniti-va cu vanzatorul in persoana,posibilitati sunt multe.
Dvs , stiti cel mai bine care sunt dovezile acelei intelegeri.
Daca le puteti arata , se poate discuta despre posibilitatea forumularii inei plangeri penale pentru inselaciune.

Alte discuții în legătură

Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune samuels samuels pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune schimb obiecte george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. In urma cu 5 zile am convenit cu o persoana sa face schimb prin curier. Eu am trimis un [editat] telefon origina, ... (vezi toată discuția)