avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu vreun telefon . ce pot face in cazul acesta ? rog raspuns urgent . va multumesc
Cel mai recent răspuns: samuels , utilizator 14:52, 10 Februarie 2011
Daca sunteti sigura ca persoana v-a trimis efectiv telefonul , ambele parti depuneti plangere si faceti cercetari la oficiile postale .
Formulati plangere penala pentru ifnractiunea de inselaciune
prevazuta de art. 215 C.pen.
in czul dvs, relente ca si probe sunt discutiile purtate cu respectiva persoana privind :
-obiectul vanzarii(in speta telefonul mobil)
-pretul stabilit probabil dupa o negociere
-modalitatea de remiterea produsului,etc
din cate am inteles,a-ti tratat cu o persoane fizica.daca asa stau lucrurile, cu probele mentionate mai sus faceti de urgenta o plangere impotriva persoanei si in acelasi timp sa prezentati coletul la politie pentru a se face o eventuala expertiza( a se remarca daca a fost deschis coletul de mai multe ori,etc.
plangerea poate fi motivata, invocand ca baza legala art 215 c pen
treaba e ca eu am purtat discutii cu persoana respectiva pe messenger. nu stiu daca proba aceasta poate fi valabila. acum,de cand am primit coletul,cel care l-a pus nu mai da niciun semn. si in loc de telefon , am primit un ... stick :( . pe hartia emisa de la posta este bifat 'electronice' . va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)
Probe alinaa80 alinaa80 Va rog sa-mi spuneti daca discutiile pe messenger pot constitui probe intr-un proces. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Inselaciune pinandreea91 pinandreea91 Buna ziua, am o problema, am discutat cu o persoane pentru achizitionarea unui telefon nou ( pachet complet) la pretul de 350 lei, coletul mi-a fost trimis ... (vezi toată discuția)