avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua, am o problema, am discutat cu o persoane pentru achizitionarea unui telefon nou ( pachet complet) la pretul de 350 lei, coletul mi-a fost trimis prin posta iar la deschiderea acestuia am constat ca telefonul nu este nou, arata sub orice critica iar in locul pachetului complet ( incarcator, cablu de date, card 8gb, handsfree, cititor de card) am primit un incarcator de la cu totul alt telefon cu cablul rupt si un cablu de date in aceeasi stare.
Cei de la posta mi-au spus ca nu se poate face nimic...
Mentionez ca am pastrat conversatia cu acest individ in mesajele de pe site, ma gandeam sa fac o plangere la politie pt inselaciune dar nu stiu in ce masura se va lua in considerare
Ce as putea face in acest caz? Va rog dati-mi un raspuns...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 21 Septembrie 2012
în opinia mea :
1) luați urgent legătura cu entitatea respectivă și încercați soluționarea pe cale amiabilă, comunicându-i care este situația concretă.Formulați o Notificare cu somație prin care-l notificați și-l somați (pe puncte ex.1) vă aduc la cunoștință că în coletul . . . 2) vă acord ca termen de înapoiere a sumei de 350 lei către mine integral până la . . . .3) În caz că nu-mi înapoiați suma de . . . până la termenul acordat, începând cu prima zi după împlinirea termenului depun Plângere Penală la Parchetul d.p.l. Judecătoria . . . .)Dați-i termen de soluționare 10 zile de la primirea mesajului.
2) conservați și păstrați orice probă : inclusiv exemplarul nr.2 al Notificării cu somație ce i-o veți trimite, Factura poștală, Confirmarea de primire a scrisorii recomandate de trimitere a notificării.Toate le veți folosi împotriva vătămătorului la timpul potrivit dacă nu se conformează notificării.Multă baftă!
Functionarii din cadrul postei nu sunt tocmai niste juristi pt a va arata calea legala la care puteti apela. Aveti dreptul sa formulati plangere pt inselaciune deoarece este o situatie tipica si frecvent intalnita. Incercati mai intai sa rezolvati pe cale amiabila dandu-le un termen de cateva zile asa cum ati fost sfatuit mai sus, iar daca nu coopereaza cu dvs adresati-va politiei cu o plangere penala intemeiata pe art 215 Cp.
Incercati sa vorbiti cu individul si daca nu va rezolvati problema puteti face plangere la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Civil sau penal ? eder eder Am cumparat un telefon mobil de pe un forum, de la o persoana din provincie, prin posta. Am comunicat pe forum prin mesaje private, persoana in cauza mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx reparatii calculator auto meserj26 meserj26 Buna ziua! In data de 27 aprilie am trimis calculatorul defect al masinii (ECM mai exact) pentru reparatii la un individ care l-am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Am comandat pe olx un samsung galaxy s9 în valoare de 2.000 de lei, dar am primit alt telefon. ce pot face în acest caz? SergiuPlc SergiuPlc În urma cu puțin timp am comandat un telefon (Samsung galaxy s9) pe olx în valoare de 2.000 de roni. Toate cele bune când am vorbit cu vânzătorul. Am ... (vezi toată discuția)