avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Teapa pe OLX reparatii calculator auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Teapa pe OLX reparatii calculator auto

Buna ziua!

In data de 27 aprilie am trimis calculatorul defect al masinii (ECM mai exact) pentru reparatii la un individ care l-am gasit pe OLX:
[ link extern ]
Omul era foarte convins ca poate efectua reparatia si am fost de acord sa il trimit prin curier.
Partea dubioasa a inceput cand mi-a spus ca va trebui sa trimit coletul in Mangalia deoarece si-a mutat sediul. (Coletul l-am trimis pe alt nume, nu pe al lui)
L-am trimis pana la urma si dupa aproximativ 5 zile il inapoiaza cu ramburs 350 lei+ taxe curierat de pe alt nume si fara vreun fel de factura pe reparatia efectuata dar calculatorul avea exact aceleasi simptome (ca si cum nu i-ar fi facut nimic).
Il sun si ii spun care e situatia si ma asigura ca peste o saptamana are drum la un prieten in orasul in care am masina la reparat si va repara totul la fata locului.
Totul bine si frumos dar el ar fi trebuit sa vina de marti (08.05.2017) si nici pana azi nu a ajuns in conditiile in care nu mai raspunde la telefon si prin mesaje foarte rar si sec (gen: "te sun eu" sau "sunt intr-o comuna de langa orasul tau, nu am terminat de reparat masina prietenului meu")

Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
Sa apelati la un service specializat.
Acei 350 lei ii pot recupera daca depun plangere la politie?
Incercati sa rezolvati amiabil, pare mai degraba un litigiu civil, dvs invocati neexecutare unor obligatii civile asumate, ca sa fie vorba de inselaciune ar trebui dovedite, sub aspect obiectiv, manopere dolosive, iar sub aspect subiectiv, intentia de inducere in eroare.
Cu alte cuvinte, daca anuntul este pus sa induca in eroare si el in fapt nu se ocupa cu asa ceva, aveti sanse, dar daca el e un prost meserias si nu v-a rezolvat problema, nu veti gasi rezolvarea in penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa olx reparatie calculator auto meserj26 meserj26 Buna ziua! In data de 27 aprilie am trimis calculatorul defect al masinii (ECM mai exact) pentru reparatii la un individ care l-am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)