Pot fi folosite ca probe, respectiv ca inscrisuri numai in situatia in care puteti dovedi ca acestea provin de la persoana respectiva a carei identitate deci trebuie sa o dovediti.
legea nu interzice folosirea lor. practic, insa, va fi foarte putin probabil sa fie luate in considerare de instanta (de exemplu, se poate proba cine a scris mesajele? - eu zic ca nu ...)
In cadrul probei cu incrisuri, acesta pot fi depuse, dar bineinteles ca acestea trebuie coroborate si cu celelalte probe din dosar. Instanta de judecata va analiza toate probele.
Am cumparat un produs de pe okazii.ro si mi-a venit produsul dar alta marca, dovada sta anuntul postat de aceasta pe care il am si listat si tot in anunt , in descrierea produsului era specificat ca arata ca nou. In discutiile pe care le-am avut pe mess aceasta persoana afirma ca produsul respectiv este folosit de cel mult 3 ori dar la deschiderea coletului am constatat ca produsul are urme clare de folosinta indelungata si este tot zgaraiat. Am contactat telefonic vanzatorul si initial a fost de acord sa-m inapoieze banii dar ulterior si-a schimbat punctul de vedere, refuzand acest lucru. totodata a recunoscut deschis ca stia ca produsul este de alta marca ( inferioara calitativ ) dar a pus descrierea " de reclama si orientativa" . E ca si cum as fi dat banii pe un BMW folosit de 3 ori si as fi primit o Dacie demna de programul Rabla. Toate aceste discutii s-au purtat pe Yahoo Messenger, in scris.
Am vreo sansa cu aceste discutii si dovezi sau la judecatorie trebuie sa demonstrez lantul amintirilor ( ca cea cu care am vorbit este intr-adevar cea care a postat anuntul de vanzare si tot cea care mi-a expediat produsul etc. )
Trebuieste sa dovediti ca raspunsurile cu pricina au fost primite de la persoana cu care ati contractat tranzactia.
Incercati sa formulati plangere penala pentru inselaciune (art.215 c.pen)la polititia competenta teritorial,dar vor aparare aceleasi probleme,plus dovedirea intelegeriii dintre dvs.si vanzator.
Probabail ca vanzatorul in cauza,nu desfasoara o activitate comerciala legala si ajuns la politie ar putea avea probleme si de alt gen.
Okazii.ro
alinaa80
Am cumparat o tricicleta de pe okazii.ro si mi-a venit produsul dar alta marca, dovada sta anuntul postat de aceasta pe care il am si listat si tot in anunt , ... (vezi toată discuția)
Trimitere in instanta
alinaa80
Buna ziua. Am achizitionat un produs de pe okazii.ro, respectiv o tricicleta si am primit-o insa nu este marca dorita chiar daca este identica ca design cu cea ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro
express24
Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro .
Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)