avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... okazii.ro
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

okazii.ro

Am cumparat o tricicleta de pe okazii.ro si mi-a venit produsul dar alta marca, dovada sta anuntul postat de aceasta pe care il am si listat si tot in anunt , in descrierea produsului era specificat ca arata ca nou. In discutiile pe care le-am avut pe mess aceasta persoana afirma ca produsul respectiv este folosit de cel mult 3 ori dar la deschiderea coletului am constatat ca produsul are urme clare de folosinta indelungata si este tot zgaraiat. Am contactat telefonic vanzatorul si initial a fost de acord sa-m inapoieze banii dar ulterior si-a schimbat punctul de vedere, refuzand acest lucru. totodata a recunoscut deschis ca stia ca produsul este de alta marca ( inferioara calitativ ) dar a pus descrierea " de reclama si orientativa" . E ca si cum as fi dat banii pe un BMW folosit de 3 ori si as fi primit o Dacie demna de programul Rabla. Toate aceste discutii s-au purtat pe Yahoo Messenger, in scris.
Am vreo sansa cu aceste discutii si dovezi sau la judecatorie trebuie sa demonstrez lantul amintirilor ( ca cea cu care am vorbit este intr-adevar cea care a postat anuntul de vanzare si tot cea care mi-a expediat produsul etc. )

Am fost la politie si am facut plangere dar raspunsul lor a fost ca nu e inselaciune pentru ca am primit totusi o tricicleta, nu sunt de acord cu rezolutia lor si de asta vreau sa merg mai departe in instanta.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 14:51, 13 Mai 2010
Cred ca veti cheltui mai mult la judecatorie,decat face tricicleta.Sansa de a castiga e nula.E "ocazii.ro".#-o
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Muresan Felicia, utilizator
Aia de la politie trebuia sa va inregistreze plangerea si sa dea solutie prin parchet nu sa-si dea cu presupusul. Daca ai fi stiut ca este o tricicleta folosita nu faceai comanda, nu ?.Te-a indus in eroare ca vinde un lucru nou si in realitate ti-a vandut un lucru vechi.Mie mi se pare clara inselaciunea.
Fa o plangere prin parchet. Tot de la parchet vei primi solutia
Poti sa sesizezi si Protectia Consumatorului.
Bafta!
la ANPC protectia consumatorului ati apelat?ati instiintat scris ocazii.ro? inclusiv ANCP (autoritatea nationala pt protectia consumatorului)? tel. gratuit info consumator 0800.080.999
bafta!

ps.: poate ca nu va trebui totusi sa ajungeti in instanta pt ca dureaza si se va putea rezolva mult mai repede asa
Problema este ca vanzatorul este o persoana fizica. Deci ANPC sau Protectia Consumatorului cad. Nu Okazii.ro este vinovatul. Responsabilitatea pentru anunturi apartine vanzatorilor. E ca si cum ai da in judecata un ziar care a postat anuntul cuiva la mica publicitate.
@hopeless
OPC nu se implica in solutionare evenimente /litigii intre persoane fizice
Daca detineti probe temeinice si cunoasteti identitatea partenerului de afacere,
formulati plangere in instanta

Alte discuții în legătură

Probe alinaa80 alinaa80 Va rog sa-mi spuneti daca discutiile pe messenger pot constitui probe intr-un proces. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Trimitere in instanta alinaa80 alinaa80 Buna ziua. Am achizitionat un produs de pe okazii.ro, respectiv o tricicleta si am primit-o insa nu este marca dorita chiar daca este identica ca design cu cea ... (vezi toată discuția)
O problema mai delicata madyfree1987 madyfree1987 am si eu o problema . acum o luna jumatate am intrat pe un site online de achizitii ( okazii.ro ) acolo am licitat la un produs , am intrat in legatura cu ... (vezi toată discuția)