avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate Emanuela Malinescu

Activitate Emanuela Malinescu

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil PFA
Conditia minima pt. a beneficia de concediu pt. cresterea copilului pana la 1/2 ani este de a avea venituri impozitate in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Pt. mai multe lamuriri va indrum sa cititi OUG 111/2010 si HG 52/2011, acolo veti gasi veniturile care se iau in calcul pt. acordarea CCC. succes.
Zilele de " concediu fara plata" nu iti va afecta in nici un fel dreptul de a beneficia de concediul de crestere a copilului de pana la 2/3 ani.
Singura conditie este de a realiza venituri supuse impozitarii in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

OUG 111/2010:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.


Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).



Răspuns la discuția admitere sng 2010
MayeMaye a scris:

Cum un nou examen in ianuarie? Unde? La inm? La sng? Unde ai vazut ema?


[ link extern ]
ruleaza pagina pana jos, scrie chiar la sfarsit...
Răspuns la discuția admitere sng 2010
Azi dimineata chiar ma gandeam:"doar nu o amana astia exam." , si uite ca asa au si facut. Banuiesc ca vom afla ceva in decembrie si ca vom da examenul in ianuarie- februarie, iar motivul, cred ca nu au mai avut bani in buget pt. un nou ex. anul acesta. ce au zis: "avem buget de criza si noi organizam 2 examene intr-un an?". cred ca asta a fost motivul de fapt.

acum am vazut ca se va organiza in ianuarie 2011 un nou exam. si la INM.
Răspuns la discuția admitere sng 2010
m-am mai linistit putin...
Răspuns la discuția admitere sng 2010
uau! :-/
eu stiam ca avem de invatat, la ambele proceduri, pana la apel, adica art. 281 inclusiv - la D. p. civ. si resp. 360 inclusiv - la D.p.p. - asa am inteles eu din tematica. Cineva sa ma corecteze daca gresesc.
Răspuns la discuția admitere sng 2010
Referitor la un nou concurs de admitere la INM, intradevar am citit si eu pe net si am auzit si la tv. ca au in vedere organizarea unui nou concurs pana la sfarsitul anului. Prin asta ce sa intelegem? ca regreta faptul ca au ridicat gradul de dificultate al examenului, deoarece au ramas cu f. multe locuri neocupate si e nevoie f. mare de jud. si proc..
Prin comparatie, putem sa tragem concluzia si speranta ca nu vor ridica gradul de dificultate al subiectelor la admiterea SNG.
Ce parere aveti?
Răspuns la discuția admitere sng 2010
Pe ordinea de zi al Plenului CSM, din 09 septembrie urmeaza sa se discute examenul de admitere la SNG:

"2) Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind organizarea concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, noiembrie 2010."

[ link extern ]
Răspuns la discuția admitere sng 2010
cu alte cuvinte, mai avem la dispozitie 10 saptamani pana la ziua cea mare - 14. nov. 2010.
numai cand ma gandesc cat de repede va trece timpul, parca ma si iau emotiile.
bafta la memorat!!
Răspuns la discuția admitere sng 2010
uau! la inm doar 72 de candidati au facut peste 70 de puncte. no comment