avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFS 3 ZILE SI CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFS 3 ZILE SI CONCEDIU DE INGRIJIRE A COPILULUI

Buna ziua. Timp de 3 luni de zile am avut CFS cate 3 zile lunar anul acesta,Momentan sunt insarcinata in 23 de saptamani si urmeaza sa nasc in aprilie 2012. as dori sa stiu daca acele zile de concediu fara plata avute in lunile aprilie,mai,iunie 2011 imi vor afecta concediul de ingrijire a copilului.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Emanuela Malinescu , Consultant resurse umane 14:15, 12 Decembrie 2011
Zilele de " concediu fara plata" nu iti va afecta in nici un fel dreptul de a beneficia de concediul de crestere a copilului de pana la 2/3 ani.
Singura conditie este de a realiza venituri supuse impozitarii in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

OUG 111/2010:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii privind indemnizatia pt.ingrijire copil anaidaf anaidaf Am fost angajata din Aprilie 2011 pana la 31 Mai 2012,apoi am avut o intrerupere de 10 zile in luna Iunie 2012,dupa care m-am angajat pe data de 10 Iunie la o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil iuliy iuliy Buna ziua. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca nu am lucrat 12 luni consecutiv? (am lucrat din februarie pana pe 16 mai la o firma care a intrat ... (vezi toată discuția)
Am cele 12 luni de venituri necesare pentru a beneficia de ccc? ioana2308 ioana2308 Bună ziua,întrebarea mea este următoarea: Ce pot să fac că să beneficiez de indemnizaţie ţinând cont că eu m-am angajat la compania la care lucrez ... (vezi toată discuția)