avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate MCristina75

Activitate MCristina75

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Recalculare si cum reusesc sa obtin acesti bani de la el ? :(
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Intr-un cuvant, a scapat de plata pensiei atata timp cat nu stiu unde a plecat. Oare autoritatile noastre nu pot face nimic ?

Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

Revin cu o noua problema. Sunt divortata, iar custodia copilului este comuna, dar am fost nevoita sa il dau pe tatal in judecata pentru plata pensiei alimentare.
Problema este ca de ceva vreme a plecat din tara si poprirea va inceta . Nu pot sa cred ca este atata de usor sa scapi de plata unei amarate de pensii alimentare in valoare de 200 lei , pensie cu care este muuult in urma.
Exista o cale prin care sa il oblig cu plata acestei pensii avand in vedere ca a parasit Romania ? Dar o recalculare a pensiei se poate ?
Nu as fi atat de pornita daca ar participa macar cu o mica parte la cresterea si educarea copilului, dar toate cheltuielilie ( hrana, imbracaminte, scoala, meditatii, educatie...etc ) sunt platite doar de mine. Oare statul nu poate sa sustina femeile aflate in aceasta situatie ?

Multumesc anticipat


avnic a scris:

Obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul tatalui este singura solutie in cazul in care nu va intelegeti amiabil.



multumesc

Buna ziua,

Sunt divortata, iar custodia este comuna. Pe langa faptul ca nu participa la cresterea copilului, nu a platit pensie alimentara pana nu l-am dat in judecata si ii opreste din salariu, acum nu vrea sa colaboreze pentru a emite pasaport copilului sa plec cu el intr-o mica vacanta in Italia.Nu mi se pare normal sa pui bête in roate atata timp cat tu te plimbi in vacante afara din tara, fara copil, dar cand vreau eu sa plec cu copilul te faci ca ai treaba si nu ai timp sa ajungi pentru a semna anumite documente.
Cum pot sa rezolv astfel de problema daca el este capcaun ?

multumescX-(X-(X-(
Răspuns la discuția Partaj
av_stagiar2014 a scris:

Aveti dreptul la bunurile dobandite in timpul casatoriei. Actuala prietena/sotie nu are nicio treaba cu privire la imparteala judiciara ce se va face intre dvs si sotul dvs. Nu conteaza timpul scurs.


multumesc :)
Răspuns la discuția Partaj
danpopescu2011 a scris:

Daca, casa a fost dobandita in timpul casatoriei ,suntati amandoi proprietari si aveti teoretic fiecare dreptul la 1/2, daca vreunul din soti nu dovedeste ca a avut o contributie mai mare.


Multumesc, dar la cat e rea este lumea in ziua de azi sigur poti sa rezolvi cu cativa martori. :(
Daca solicit dreptul meu si dovedesc ca am avut venituri pe toata perioada casatoriei nu este mai bine decat daca as cere ca locuinta sa fie impartita in mod egal ?
Discuție Partaj
Buna ziua.

In urma cu 4 ani am plecat din casa ( cu copilul care atunci avea 6 ani) pentru ca deja eram divortati de 1-2 luni si el continua cu certuri batai...etc.Am plecat la parinti pentru a scoate copilul dintr-un astfel de mediu.Daca vreau sa fac partaj intra in calcul si actuala prietena ( sotie ) cu care sta cam de cand am parasit eu locuinta?.
Am inteles ca daca am parasit locuinta si a trecut ceva vreme nu pot beneficia de nimic in urma partajului.

:((
Casa a fost achizitionata in timpul casatoriei si suntem amandoi proprietari
Buna ziua,

Am si eu urmatoarea intrebare : daca in decizia de divort este stabilita suma de 200 ron, eu pot sa cer o recalculare a pensiei alimentare ? Divortul a fost inchis in anul 2011. Tin sa mentionez ca pana acum nu am primit pensia de la tata decat fortat cu un executor care a reusit sa ii faca o poprire pe salariu.

Multumesc