avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

Revin cu o noua problema. Sunt divortata, iar custodia copilului este comuna, dar am fost nevoita sa il dau pe tatal in judecata pentru plata pensiei alimentare.
Problema este ca de ceva vreme a plecat din tara si poprirea va inceta . Nu pot sa cred ca este atata de usor sa scapi de plata unei amarate de pensii alimentare in valoare de 200 lei , pensie cu care este muuult in urma.
Exista o cale prin care sa il oblig cu plata acestei pensii avand in vedere ca a parasit Romania ? Dar o recalculare a pensiei se poate ?
Nu as fi atat de pornita daca ar participa macar cu o mica parte la cresterea si educarea copilului, dar toate cheltuielilie ( hrana, imbracaminte, scoala, meditatii, educatie...etc ) sunt platite doar de mine. Oare statul nu poate sa sustina femeile aflate in aceasta situatie ?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
MCristina75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:49, 25 Aprilie 2018
Da, se poate, insa singura solutie este prin instanta, cerand retroactiv recalcularea pensiei si plata acesteia.
Buna ziua,
1. pentru plata pensiei fiind in strainatate, va trebui sa aflati UNDE ESTE si sa solicitati ajutorul autoritatilor din acea tara.
2. Puteti solicita recalcularea pensiei din 6 in 6 luni.
Intr-un cuvant, a scapat de plata pensiei atata timp cat nu stiu unde a plecat. Oare autoritatile noastre nu pot face nimic ?

Multumesc pentru raspuns
Recalculare si cum reusesc sa obtin acesti bani de la el ? :(
Buna ziua,
Solicitati, printr-un executor judecatoresc, sa se puna poprire pe orice bun sau sechestru pe bunurile imobile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna al copilului Snowtitanium Snowtitanium Salut , daca copilul e in custodie comuna , trebuie dat bani mamei copilului ? Sau pensia alimentara ? Atâta timp cat tatăl contribuie la toate costurile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme cu executarea silită a pensiei de întreținere Utilizator0102 Utilizator0102 Buna ziua, Am un proces in curs pt punere in aplicare a unui titlu de executare silita in care am cerut plata pensiei alimentare neplatita de fostul sot de ... (vezi toată discuția)
Indrumare proces solicitare autoritate tutelara robertbuc robertbuc Buna ziua, am si eu o problema. Acum o saptamana m-am trezit cu un email cu o poza atasata ca s-a deschis un proces pe numele meu . Acum 7 ani am avut o ... (vezi toată discuția)