avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Gina_N

Activitate Gina_N

Răspuns la discuția Parat refuza primirea citatiei
Multumesc pentru raspunsuri.
Ok, sa presupunem ca citatia ajunge la el, nu o primeste sau nu este acasa. Este posibil sa mi se respinga cererea de divort din acest motiv? Eu pot face dovada ca el a refuzat sa imi dea o alta adresa si ca nu doreste sa primeasca citatia (dar este de acord cu divortul , insa se foloseste de acesta pentru a obtine un angajement din partea mea cu privire la viza de intrare in Romania - sa ii asigur invitatie de cate ori doreste).
Multumesc mult.

Dupa-amiaza placuta!
Multumesc pentru raspuns.
Citatia poate fi primita/refuzata si de altcineva din familia acestuia (locuieste cu mama sa)? Ce se intampla daca nu gaseste pe nimeni acasa? Se urmeaza aceeasi procedura (proces verbal apoi se pune in cutia postala)?
Buna ziua,

Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, procesul poate avea loc in lipsa acestuia? Am declarat atat adresa lui din Romania (care apare in rezidenta pe care a avut-o timp de 1 an) si adresa lui din strainatate, adresa de e-mail si telefon. Cum se procedeaza in astfel de cazuri?

Multumesc.
Răspuns la discuția Divort cetatean strain
Multumesc mult!
O zi frumoasa in continuare!
Răspuns la discuția Divort cetatean strain
Multumesc pentru raspuns.
Asadar instanta competenta pentru pronuntarea divortului si a custodiei copilului este cea din Romania?
Cu privire la copil s-a nascut in Romania si are doar cetatenie romana, nu a mers nici macar o zi in Egipt.
Buna ziua.

S-a mai pus aceasta intrebare, insa raspunsurile primite nu au fost clare pentru mine cel putin...
Asadar, pot divorta de un cetatean egiptean si obtine custodia copilului in Romania avand in vedere ca avem casatoria transcrisa in Romania, nu am locuit niciodata in Egipt, iar ultimul domiciliu comun a fost pe teritoriul Romaniei sotul obtinand rezidenta ? Mentionez ca el a avut mai intai viza de reintregire a familiei si a stat o luna aici, apoi sa intors peste aproximativ un an cand a obtinut rezidenta si a ramas 3 luni alaturi de noi la domiciliul meu, si al lui dupa cum rezulta din cartea sa de rezidenta. In august va fi 1 an de cand a plecat.
Precizez ca el nu a participat cu absolut nimic la cresterea si intretinerea copilului inca de cand s-a nascut, in fapt timpul petrecut in total alaturi de copil fiind de 4 luni.
Va multumesc in avans.