avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetatean strain

Buna ziua.

S-a mai pus aceasta intrebare, insa raspunsurile primite nu au fost clare pentru mine cel putin...
Asadar, pot divorta de un cetatean egiptean si obtine custodia copilului in Romania avand in vedere ca avem casatoria transcrisa in Romania, nu am locuit niciodata in Egipt, iar ultimul domiciliu comun a fost pe teritoriul Romaniei sotul obtinand rezidenta ? Mentionez ca el a avut mai intai viza de reintregire a familiei si a stat o luna aici, apoi sa intors peste aproximativ un an cand a obtinut rezidenta si a ramas 3 luni alaturi de noi la domiciliul meu, si al lui dupa cum rezulta din cartea sa de rezidenta. In august va fi 1 an de cand a plecat.
Precizez ca el nu a participat cu absolut nimic la cresterea si intretinerea copilului inca de cand s-a nascut, in fapt timpul petrecut in total alaturi de copil fiind de 4 luni.
Va multumesc in avans.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
Gina_N, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gina_N , utilizator 15:16, 10 Mai 2012
Bineinteles ca puteti obtine divortul in Romania.
Cererea se depune la judecatoria in raza careia ati avut ultimul domiciliu comun.
Multumesc pentru raspuns.
Asadar instanta competenta pentru pronuntarea divortului si a custodiei copilului este cea din Romania?
Cu privire la copil s-a nascut in Romania si are doar cetatenie romana, nu a mers nici macar o zi in Egipt.
Da, doamna. Mergeti cu toata incredere, statul roman isi protejeaza (si sub aceasta forma) cetatenii.
Multumesc mult!
O zi frumoasa in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean egyptia33 egyptia33 buna ziua, as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa ... (vezi toată discuția)
Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)
Custodia unui minor in lipsa unui parinte Lonlon Lonlon Buna ziua, sunt mama a 2 copii minori, casatorita cu un egiptean care are resedinta in Romania pe 2 ani. In lipsa mea, eu fiind in Egipt, el in Romania, el a ... (vezi toată discuția)