avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate miroxana

Activitate miroxana

miroxana
Utilizator
12:09, 31 Iulie 2019
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. In 2018 am achitat o suma de aproximativ 6000 euro pentru extinderea unei conducte de gaz pentru a ajunge la locuinta noastra, fara participarea financiara a firmei de distributie intrucat ei au considerat ca nu este rentabila din punct de vedere economic. Acum cateva zile am constatat ca au demarat lucrari de racordare pe lungimea extinderii noastre pentru a alta proprietate, fara a ni se solicita acordul in vreun fel. Exista vreo baza legala ca ei se pot folosi de conducta noastra fara nici o despagubire? Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. In 2018 am achitat o suma de aproximativ 6000 euro pentru extinderea unei conducte de gaz pentru a akunge la locuinta noastra, fara participarea financiara a firmei de distributie intrucat ei au considerat ca nu este rentabila din punct de vedere economic. Acum cateva zile am constatat ca au demarat lucrari de racordare pe lungimea extinderii noastre pentru a alta proprietate, fara a ni se solicita acordul in vreun fel. Exista vreo baza legala ca ei se pot folosi de conducta noastra fara nici o despagubire? Va multumesc pentru raspunsuri.
În notificare mi se comunică încetarea contractului din 11.03 ( la împlinirea unei luni de la contractul nou) și că pot contesta decizia la Tribunal.
Vă mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

1. Art.31 alin.3 C.mun. nu este temei de suspendare, ci de incetare a c.i.m. (referitor la titlu topicului)

Codul Muncii
art.31
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

2. Ce se mentioneaza in acea notificare ?

Am și eu o nelămurire. În ianuarie 2019 a fost desființat departamentul de vânzări în care lucram, prin urmare am fost toți concediați. La finalul preavizului de 30 de zile, mai exact cu o zi înainte am fost angajat în alt departament cu contract pe perioadă nedeterminată. Acum, la 30 de zile am fost notificat că mi se suspendă contractul nou fara preaviz , doar cu o notificare. Cât este de legal? Mă poate lamuri cineva? Vă mulțumesc.
Buna ziua,
am citit in lista de acte necesare ca trebuie depusa o diploma de studii care sa dovedeasca aptitudinile manageriale sau in acord cu activitatea propusa prin proiect si nu inteleg exact ce mi se cere... daca vreau sa deschid un service auto trebuie sa am diploma de mecanic? su ce studii anume sunt necesare?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Masura 312 + credit
Buna ziua,
am citit in lista de acte necesare ca trebuie depusa o diploma de studii care sa dovedeasca aptitudinile manageriale sau in acord cu activitatea propusa prin proiect si nu inteleg exact ce mi se cere... daca vreau sa deschid un service auto trebuie sa am diploma de mecanic? su ce studii anume sunt necesare?
Va multumesc.