Am o intrebare: Care este data pentru decizia de reluare a activitatii daca copilul implineste 2 ani pe data de 07.06.2013(vineri) iar data de reluare a activitatii este sambata, se trece ziua lucratoare adica data de 10.06.2013 sau pot trece si data de 08.06.2013(sambata)?
Deci daca iti dai demisia de la un angajator si inchei un contract pe perioada determinata poti beneficia de somaj. Poate fi acelasi angajator?
Multumesc!
Daca o salariata si-a reluat activitatea dupa concediul de crestere copil pana la 1 an, si dupa 5 luni copilul are probleme si i s-a eliberat un cerificat cu handicap grav cu drept la asistent personal, eu pot sa suspend contractul de munca al salariatei la cererea acesteia pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil cu handicap pana la 3 ani, conf. art 51, alin 1, litera a, mai am dreptul sa ii fac aceasta suspendare din nou?
Multumesc!
La ce va referiti cand spuneti nulitate, la decizia de incetare a suspendarii sau decizia de incetare a ctr. dupa efectuarea cercetarii.
De obicei decizia de incetare a suspendarii se face pe baza cererii din partea angajatului ca a revenit la locul de munca iar conf. art .51 alin 1, lit a, suspendarea se face pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani....., in cazul in care angajatul nu se prezinta la locul de munca fara aduca o justificare a absentarii nu se considera incalcarea obligatiilor cei revin prin contractul de munca si ROI?
Ca se intampla in cazul in care salariatul care a optat pentru concediul de crestere copil pana la 2 ani nu se prezinta la locul de munca la data la care copilul a implinit 2 ani si a incetat suspendarea.
Multumesc!
Buna seara
Modificarea functiei si a salariului se poate face si la alta data decat 1 ale lunii?
De exemplu pot modifica cu data de 5 ale lunii sau ori care alta data ?