avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate vitan_diana

Activitate vitan_diana



CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

In general aceste aspecte sunt reglementate la nivelul fiecaruisector,localitati prin hotarari de consiliu local.

Acum înțeleg motivul pentru care legislația pe aceasta temă nu îmi este la-ndemana. Mulțumesc mult pentru lămuriri.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din punctul meu de vedere beneficiati non stop de locul de parcare atribuit avand posibilitatea sa chemati politia locala daca locul este ocupat.Acest lucru este valabil cel putin in Buc si pt cei care inchiriaza de la ADP ,este o legenda urbana cea cu locul rezervat intr un anumit interval orar.In cazul unui liber profesionist sau angajat cu program flexibil poate pleci si te intorci la domiciliu de 10 ori pe zi ,nu suntem toti angajati de la 8--,16ca pe vremuri.

Mulțumesc mult pentru promptitudine. Și eu știam același lucru, dar nu găsesc legea care să mă lămurească pe deplin.
Am obținut un loc de parcare in preajma domiciliului, marcat corespunzător, alaturi de o legitimație de indică faptul că locul cu numărul îmi aparțin. Întrebare: timpul de utilizare, de către mine, a acelui loc are caracter permanent, ori doar in anumite intervale orare? Exemplu: daca vin la orele prânzului iar locul este ocupat de mașina unui alt proprietar, am posibilitatea de a cere eliberarea spatiului?
Mulțumesc.
In anul 1983 părinții mei au primit din partea statului o locuință (apartament într-un bloc a cărei construcție a fost finalizată în 1982) pentru care au platit chirie. In anul 1987 tatăl meu a decedat. In anii 1992-1993 mama a achiziționat aceasta locuință, inițial printr-un sistem de rate, apoi achitare înainte de finalizarea sistemului de rate. In 1996 sau 1997 mama s-a recăsătorit, neavând moștenitori cu actualul sot Întrebări: ce drepturi are actualul soț al mamei asupra imobilului? Dar moștenitorii acestuia (are un fiu dintr-o căsătorie anterioară)?
Multumesc
Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe numele meu. Stiind ca scutirea de impozite pe locuinte, pe terenuri se aplica si in cazul persoanelor cu handicap accentuat, va intreb (pentru ca nu am gasit legislatie actuala) daca sunt scutita de taxa de prima inmatriculare si/sau impozitul pe autoturism.
Subliniez ca masina nu necesita modificari pentru a putea fi utilizata in conditii optime, fiind condusa de sotul meu.
O seara buna.