gl25mir
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Consecinta poate fi:
Art. 9- Legea 241 /2005
(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
art.10
..... dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, ....
...Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.
La fiecare etaj sunt cate 2 apartamente de cate 3 camere si unul cu 4 camere iar pe hol un luminator transformat in boxa. Acest luminator, aflat chiar langa usa apartamentului meu, cel cu 4 camere, este ocupat de unul dintre proprietari, inchis cu lacat si folosit exclusiv de catre acesta. Acest locatar este genul nesimtit care lasa punga cu gunoi menajer la usa iar pe perioada iernii depoziteaza varza murata in acest luminator, provocand un miros # deosebit#pe scara. Nu ma pot intelege cu acesta la regulile de trai in comun si as dori sa intru in posesia partii din cota indiviza care mi se cuvine si care e folosita exclusiv de catre acesta, in speta luminatorul-boxa.
Care sunt etapele procedurale? Notificare, chemare in judecata, etc?
Daca in urma unei hotarari judecatoresi prin care o instanta locala ( curte de apel) a constatat
nulitatea actului administrativ prin care s-a dispus incetarea raportului de serviciu si , la solicitarea functionarului public, curtea va dispune integrarea acestuia in functia publica detinuta - art.106/L188
care este procedura prin care acesta poate incheia raportul de serviciu cu o alta institutia publica la care s-a angajat prin recrutare, dupa incetarea raportului de serviciu ( le numim generic- a doua institutie,functie publica), avand in vedere ca acesta doreste sa se intoarca la prima functie.
Poate acest functionar public suspenda raportul de serviciu la cerere motivata, pentru un interes personal legitim-art. 95 alin (2), cu aceasta a doua institutie publica , pana la data judecarii definitive , recursul litigiului prin care s-a dispus reintegrarea de catre prima institutie publica, pe care acesta il poate pierde si deci va fi din nou eliberat din prima functie publica , urmand ca solutie reluarea activitatii la a doua institutie publica prin incetarea suspendarii?
"Art. 94
(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in
care a fost numit, precum si cu functiile de
demnitate publica.
(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate
sau neremunerate, dupa cum urmeaza:
a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;"
Suspendarea dintr-o functie publica permite ocuparea altei functii publice , fara sa incalce art. 94 sus mentionat?